00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Решавање проблеми и донесување одлуки


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Цел на обуката

  Целта на обуката е стекнување вештини за решавање проблеми и донесување одлуки преку користење соодветни алатки и техники. По завршувањето на обуката учесниците ќе можат: да анализираат ситуација во која ќе идентификуваат и ќе дефинираат проблеми; да употребат модел и алатки за анализа и решавање на проблеми; да употребат алатки за донесување одлуки; да направат план; да спроведат одлука и друго.

  Опфат – теми

  Идентификување и дефинирање проблем
  Како гледаме на проблемите – перцепција
  НЛП-модел
  Процес на размислување
  Класификација на проблемите
  Проблем или предизвик?
  Видови решенија
  Креативно размислување - креативност при решавање проблеми
  Креативни и иновативни решенија
  ТОТЕ-модел
  Модел за решавање проблеми
  Алатки за анализа и решавање проблеми
  Алатки и техники за донесување одлуки
  Стилови на донесување одлуки
  Факти наспроти информации
  Донесување одлуки
  Процес на донесување одлуки
  Планирање и организирање
  10-те правила за донесување добри одлуки
  Методи, алатки и техники за креативно размислување при решавање проблеми и донесување одлуки
  Спроведување одлуки
  Друго
  Целна група

  Оваа обука е наменета за сите вработени кои работат или пак ќе работат како менаџери, тим-лидери, раководители и др., како и за учесници кои сакаат да се стекнат со вештини за решавање проблеми и донесување одлуки.

  Методологија на работа

  Обуката е од интерактивен карактер со практични и применливи вежби, како и употреба на визуелни помагала и од страна на учесниците (ЛЦД проектор, лап-топ и/или компјутер, флип-чарт и друго). Онлајн-обуката се одвива преку платформа за онлајн-обуки.

  Материјали

  Презентациска скрипта; формулари како обрасци и другите дополнителни материјали кои ќе може да се користат при подготовка на презентации ќе бидат доставени по е-пошта до секој од учесниците.

  Времетраење

  При физичко присуство, обуката е еднодневна. Вкупно 6 часа.
  Во целост е прилагодена за онлајн-обука и се одржува двапати неделно по 3 часа во период од 1 недела.
  По завршувањето на обуката се добива Сертификат за учество.
 • Продавач:ЕСП
 • профил на компанијата

  ЕСП

  • Опис на компанијата:КОМПЈУТЕРСКА ОБУКА: • Пакет-канцелариско работење (win,word,excel,internet) основно/напредно ниво • Посебни/напредни курсеви • Графички • WebDesign ЈАЗИЧНИ КУРСЕВИ: • Општ странски јазик • Деловен англиски • Комуникација • Подготовка за ibtTOEFL и IELTS ДЕТСКИ КОМПЈУТЕРСКИ КУРСЕВИ: • групи од 6-10год. и 11-14год. (I,II,III,IV ниво) ПРОФЕСИОНАЛЕН АНГЛИСКИ: • BEC; ICFE; ILEC ОБУКИ-РАЗВОЈ НА ДЕЛОВНИ ВЕШТИНИ: • Развој и управување на човечки ресурси • Лидерство • Деловен секретар-Office manageр • Продажба и техники на продажба • Обука на обучувачи • Градење тимови • Управување со време • Презентациски вештини • Управување со стрес • Управување со конфликтни ситуации • Управување со тешки клиенти • Грижа за клиенти • Управување со проекти • Стратешко планирање • Комуникациски вештини • Вештини на преговарање • Ефективно водење состаноци • Решавање проблеми и одлучување • Други
  • Име на контакт лице:Лидија Таскова Попова
  • Адреса:9-ти Мај 4
  • Град:Скопје , Македонија
  • Телефон #:02 3246041
  • Година на регистрација:1999
  • Локација на мапа:Прикажи
  Цена со ДДВ:5.782 ден.

  Решавање проблеми и донесување одлу ...

  Цена со ДДВ:5.192 ден.

  Иновативност и креативност (надвор ...

  Цена со ДДВ:5.782 ден.

  Застапување интереси (Advocacy)

  Цена со ДДВ:5.310 ден.

  Управување со тешки ситуации

  Цена со ДДВ:5.192 ден.

  Вештини на преговарање

  Цена со ДДВ:5.310 ден.

  Справување со тешки клиенти
  023246041

  корисничка поддршка