00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Вештини на преговарање

Вештини на преговарање

Цената е со вклучен ДДВ
5.192 ден.

 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Вештини на преговарање
  Цел на обуката

  Целта на обуката е стекнување вештини на преговарање преку користење соодветни алатки и техники. По завршување на обуката, учесниците ќе можат: да употребуваат преговарачки техники и алатки; да ги идентификуваат и да ги дефинираат фазите на преговарање; самостојно да се подготват и да извршат истражување пред претстојно преговарање; да употребат различни стилови на преговарање; да употребат клучни стратегии за успешно преговарање; да постават правила кои водат до ефективни преговори; да употребат поинакви пристапи при преговарање; да создадат ситуација во која секоја страна е добитник; да развиваат сценарија за постигнување договор и друго.

  Опфат – теми

  Што е преговарање – дефинирање
  Клучни вештини при преговарање
  Видови преговори
  Фази на преговарање
  Подготовка и истражување за претстојни преговори
  Матрица на преговарање
  Процес на преговарање: алатки, техники и тактики
  Дебата - размена на информации
  Пазарење, стилови на пазарење, креативно пазарење
  Употреба на клучни стратегии за успешно преговарање
  BATNA, WATNA, WAP, ZOPA
  Бариери при преговарање
  Поставување правила кои водат до ефективни преговори
  Употреба на поинакви пристапи кон преговори
  Како да одговориме на предизвик при преговарање
  Креирање win-win („и волкот сит, и овците на број“) ситуација
  Што да се избегнува при преговарање
  Комуникација (вербална и невербална) при преговори
  Стилови при преговарање
  Развивање сценарио за постигнување договор
  Друго
  Целна група

  Оваа обука е наменета за сите учесници кои сакаат да стекнат и/или да ги подобрат своите вештини на преговарање.

  Методологија на работа

  Обуката е од интерактивен карактер, со практични и применливи вежби, како и употреба на визуелни помагала (ЛЦД-проектор, лап-топ и/или компјутер, флип-чарт и друго). Онлајн-обуката се одвива преку платформа за онлајн-обуки.

  Секој учесник ќе има можност на крајот од обуката практично да ги примени вештините и техниките совладани за време на обуката.

  Материјали

  Презентациска скрипта; формулари како обрасци и други дополнителни материјали кои ќе може да се користат во секојдневието. Материјалите ќе бидат доставени по е-пошта до секој од учесниците.

  Времетраење

  При физичко присуство, обуката е еднодневна. Вкупно 6 часа.
  Во целост е прилагодена за онлајн-обука и се одржува двапати неделно по 3 часа во период од 1 недела.
  По завршувањето на обуката се добива Сертификат за учество.

  Повеќе информации и пријавување на:

  тел. 3246-041; 075 446-686

  Тагови: Обука, Тренинг, Training, Workshop
 • Достапност:Има залиха
 • Продавач:ЕСП
 • Земја на потекло:Македонија
 • Минимална количина за нарачка:1
 • профил на компанијата

  ЕСП

  • Опис на компанијата:КОМПЈУТЕРСКА ОБУКА: • Пакет-канцелариско работење (win,word,excel,internet) основно/напредно ниво • Посебни/напредни курсеви • Графички • WebDesign ЈАЗИЧНИ КУРСЕВИ: • Општ странски јазик • Деловен англиски • Комуникација • Подготовка за ibtTOEFL и IELTS ДЕТСКИ КОМПЈУТЕРСКИ КУРСЕВИ: • групи од 6-10год. и 11-14год. (I,II,III,IV ниво) ПРОФЕСИОНАЛЕН АНГЛИСКИ: • BEC; ICFE; ILEC ОБУКИ-РАЗВОЈ НА ДЕЛОВНИ ВЕШТИНИ: • Развој и управување на човечки ресурси • Лидерство • Деловен секретар-Office manageр • Продажба и техники на продажба • Обука на обучувачи • Градење тимови • Управување со време • Презентациски вештини • Управување со стрес • Управување со конфликтни ситуации • Управување со тешки клиенти • Грижа за клиенти • Управување со проекти • Стратешко планирање • Комуникациски вештини • Вештини на преговарање • Ефективно водење состаноци • Решавање проблеми и одлучување • Други
  • Име на контакт лице:Лидија Таскова Попова
  • Адреса:9-ти Мај 4
  • Град:Скопје , Македонија
  • Телефон #:02 3246041
  • Година на регистрација:1999
  • Локација на мапа:Прикажи
  Цена со ДДВ:5.782 ден.

  Решавање проблеми и донесување одлу ...

  Цена со ДДВ:5.310 ден.

  Справување со тешки клиенти

  Цена со ДДВ:5.310 ден.

  Управување со тешки ситуации

  Цена со ДДВ:5.192 ден.

  Комуникациски вештини

  Цена со ДДВ:10.502 ден.

  Грижа за клиенти

  Цена со ДДВ:5.782 ден.

  Застапување интереси (Advocacy)
  023246041

  корисничка поддршка