00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Политика за колачиња

Политикa за колачиња (COOKIE POLICY)

На нашата веб страница https://marketkonekt.com/,   ние се трудиме да ја почитуваме вашата приватност и заштита на сите ваши лични податоци што ги собираме од посетителите кои ја користат нашата веб страница, а при кое собирање Друштвото дејствува како контролор на личните податоци во согласност со Законот за заштита на личните податоци. Нашата веб страница користи колачиња, кои ни овозможуваат да Ви обезбедиме подобра услуга, и доставување на содржините и рекламите до вас додека ја користите нашата веб страница. 

Оваа политика за колачиња (“Cookie Policy”) ги опишува видовите колачиња што ги користиме на веб страницата и целите за нивна обработка.

Доколку имате прашања, ве молиме да не контактирате на info@marketkonekt.com.   За повеќе информации за заштита на правата на приватност во нашата компанија, Ве молиме да ја прочитате нашата Политика за приватност. Политика за приватност.  Доколку имате прашања околу политиката за приватност можете да го контактирате овластеното лице за заштита на личните податоци Анжела Митреска - Христова, контакт маил: anzelah@marketkonekt.mk.

Внимателно прочитајте ја оваа политика за колаљиња за сите детали околу користење на колачињата и информациите што ги собираме за вас и од вас.

 

Дефиниција на колачиња

Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки, кои се сместуваат во Вашиот компјутер или мобилен телефон од страна на веб страниците кои ги посетувате.

Колачињата се користат многу често од сопствениците на веб-страниците со цел да се олесни функционирањето на веб-страницата или да се запомнат вашите активности и преференции, за да се обезбеди персонализирана/приспособена содржина на веб-страницата и за да се прикаже нејзината навигациска историја. Овие текстуални датотеки може да бидат прочитани од веб-страниците што ги посетувате и да помогнат во вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб-страницата.

Колачињата поставени од сопственикот на веб-страницата или од провајдерот на услуги (во овој случај  Р3 Инфомедиа ДООЕЛ се нарекуваат „колачиња на првата страна“. Колачињата што се поставени од други страни, а не од сопственикот на веб-страницата, се нарекуваат „колачиња на трети страни“.

Постојани колачиња: овие колачиња остануваат ан уредот на корисникот за временски период определен во самото колаче. Тие се активираат секој пат кога корисникот ќе ја псоети веб страницата која го има поставено тоа колаче.

Колачиња за сесија: овие колачиња им овозможуваат на оперторите на веб страниците да ги поврзат дејствијата на корисникот за време на сесијата во прелистувачот од каде пристапува корисникот. Сесијата почнува кога корсиникот го стартува прозорецот од прелистувачот и завршува кога ќе го затвори прозорецот од прелистувачот. Колаљињата за сесија се соиздраваат привремено. Откако ќе го затворите прелистувачот, сите колачиња за сесија се бришат.

Кои колачиња ги кориситиме и зошто?

Општо гледано, веб страницата користи колачиља за да ве разликува вас од други корисници на веб страницата. Ова пред се ни помага да ви овозможиме добро искуство кога ја пребарувате веб страницата и секако ни овозможува да ја подобриме истата. Колачињата исто така се користат за со цел да се олесни функционирањето на веб-страницата или да се запомнат вашите активности и преференции, за да се обезбеди персонализирана/приспособена содржина на веб-страницата и за да се прикаже нејзината навигациска историја. Колачињата што можеме да ги користиме на веб страницата може да се пдоелат на следниов начин:

 1. Неопходни
 2. Аналитични
 3. Перомансни/Функционирање
 4. Таргетирање

 

Некои колачиња можат да исполнат повеќе од една од наведените цели.


Неопходни колачиња ви овозможуваат да се движите низ веб страницата и да користите основни карактеристики на страницата. Без овие колачиња, не можеме да ги обезбедиме бараните услуги.


Овие колачиња ги користиме за:

 • Да ве идентификуваме вас дека сте најавени на веб страницата и да ве автентифицираме
 • Да се осигуриме дека сте поврзани со соодветната услуга на веб страницата кога вршиме какви било измени во начинот на функционирање
 • За безбедносни цели

 

Доколку ги спречувате овие колачиња, не можеме да гарантираме како ќе реагира веб страницата за време на вашата посета.


Колачиња за аналитика собираат информации за тоа како ја користите веб страницата, на пр, страниците кои ги посетувате, и доколку сте искусиле грешки на нашата веб страна. Овие колачиња не собираат информации што би можеле да ве идентификуваат исе користата само за да ни помогнат да го подобриме работењето на веб страната, да ги разбереме интересите на нашите корисници и да ја измериме ефективноста на рекламирањето.


Ние користиме колачиња за аналититка за:

 • Да спроведеме аналитика на веб страната: Добиваме статистика за начинот на користење на веб страната
 • Да добиеме податок за бројот на корисници на веб страната што вршеле прегледи на одреден продукт или услуга,
 • Помош за да подобрување на веб страната со мерење на сите грешки и потфрллување што се појавуваат,
 • Да тестираме различни дизајни за веб страната

 

Со некои од нашите колачиња, за нас  управуваат и трети страни.


Колачиња за перформанс/функционалност се користата за давање на услуги или за памтење на поставките за подобрување на вашата посета.


Ние користиме колачиња за функционалност за:

 • Да се запамтат поставките што сте ги примениле, односно одбрале, како што се распоредот, големината на текстот, преференции и бои,
 • Да се запамти дали веќе сме ве прашале дали сакате да пополните анкет, да учествувате во наградна игра и ткн...
 • Да се запамти дали сте вршеле преглед на одредени компоненти или листи на веб страната за да не ви се повторуваат
 • За да покаже кога сте најавени во веб страната 

 

Со некои од нашите колачиња, за нас управуваат и трети страни.


Колачиња за таргетирање се користат за следење на вашата посета на веб страната, како и сите услуги кои се нудат онлајн, вклучувајќи ги тука страниците што сте ги посетиле и линковите што сте ги следеле, што ни овозможува кон вас да насочуваме таргетирани реклами на веб страницата. За обработка на податоците за цели на директен маркетинг, Ве молиме да ја погледнете Политиката за директен маркетинг.


Колачиња за таргетирање може да се користат за:

 

 • Прикажеме насочени реклами во рамките на нашата веб страна.
 • Да се подобри начинот на испорака на пероснализирани реклами и содржини и да се измери успехот на рекламните камапањи на веб страната.

 

Кога бараме ваша согласност

За сите колачиња е потребна ваша согласност.

Ваша согласност бараме пред да ги поставиме колачињата на вашиот уред. Согласност можете да дадете со кликнување на соодветното копче на банерот што ви е прикажан на почеток на вашата посета. Доколку не сакате да дадете согласност или  сакате да ја повелечете согласноста за било какви колачиња, во било кое време, ќе треба да ги избршете и блокирате односно оневозможите колачињата преку поставките на прелестувачот. Видете подолу во оваа политика за тоа како да го направите ова. Имајте предвид дека оневозможување на овие колачиња ќе влијае на функционалноста на веб страната и може да ве спречи да иамте пристап до одредени кракатеристики на веб страната.

 

Како да ги избришете или блокирате колачињата

Повеќете веб прелистувачи овозможуваат одредена контрола на повеќето колачиња преку поставките на прелистувачот. Меѓутоа, ако ги користите поставките на прелистувачот за блокирање на сите колачиња (вклучително и неопходните колачиња), можеби нема да можете да пристапите до целата веб страна или до одредени нејзини делови.


Промена на поставките за колачиња.  Поставките на прелистувачот за промена на поставките за колачиња обично се наоѓаат во менито 'options' или 'preferences' на вашиот прелистувач.Со цел да ги разбереме овие поставки, следниве линкови може да бидат корисни. Во спротивно, треба ја користиме опцијата 'Help' во вашиот прелистувач за повеќе детали.

Повеќе информации. За да дознаете повеќе за колачињата, вкллучително и како да видите како се поставени колачињата, како да управувате и бришете, посетете ја страницата www.aboutcookies.org.

 

Листа на колачиња

Назив на колчето

 

Цел

Сесија /постојано

тип

OAID

Adman.zk.mk – Колачиња од трета страна

Ова колаче се поставува кога посетителот на веб-страницата AdsWizz ќе се откаже од собирање на неговите информации од AdsWizz услугите или ги оневозможил таргетирани реклами од AdsWizz

Постојан – 1 година

Колачиња за таргетирање

_fbp

marketkonekt.mk

Ова колаче е поставено до Фејсбук за испорака на реклами кога корсиниците се на Фејсбук или некој дигитална платформа оддржувана од Фејсбук по посета на ова веб страна.

Постојан / 3 месеци

Колаче за таргетирање

AWSALBCORS

script.dotmetrics.net

Овла колаче се користи за балансирање на оптоварувањето за оптимизирање на корисничко искуство

Постојан / 7 дена

Неоопходно колаче

_asc

marketkonekt.mk

Ова коолаче се користи за следење на инфомрациите за корисникот и истото да се извести во аналитичките услуги на Алекса.

Сесија – 30 минути

Колачиња за аналитика

_ auc

marketkonekt.mk

Ова колаче се  користи за следење на однесувањето на корисниците

Постојан / 1 година

Колачиња за аналитика

iid

marketkonekt.mk

 

сесија

Колачиња за аналитика

guest_user

marketkonekt.mk

 

Постојан / 15 години 4 месеци

Колаче за перформанс

DotMetrics.DeviceKey

script.dotmetrics.net

Ова колаче е инсталирано од провајдерот .dotmetrics.net и се користи за имплементирање на техничкиот дел од мерењето

Постојан /  1 година

Колаче за перформанс 

DotMetrics.UniqueUserIdentityCookie

script.dotmetrics.net

Ова колаче е инсталирано од провајдерот .dotmetrics.net и се користи за имплементирање на техничкиот дел од мерењето

Постојан /  1 година

Колаче за перформанс 

DM_SitId531

Marketkonekt.com

 

сесија

 

DM_SitId531SecId2621

Marketkonekt.com

 

сесија

 

DM_SitIdT531

Marketkonekt.com

 

30 минути

 

DM_SitId531SecIdT2621

Marketkonekt.com

 

30 минути

 

AWSALB

script.dotmetrics.net

Ова колаче се генерира од балансирање на оптоварувањето на апликацијата во веб услугите на Амазон

Постојан / 7 дена

Колаче за перформанс 

 

__utma

Колачиња од трета страна – Google Analytics

Ова колаче е поставено од Google Analytics, и се користи за да се разликуваат корисниците и сесиите. Колачето се креира кога се стартува библиотека на JavaScript и нема постојни колачиња __utma

Постојан / 2 години

Колаче за перформанс 

__utmb

Колачиња од трета страна – Google Analytics

Ова колаче е поставено од Google Analytics. Колачето се користи за да се одредување на нови сесии/посети. Колачето се ажурира секој пат кога се праќаат податоци до Google Analytics

Постојан/30 минути

Колаче за перформанс 

 

__utmc

Колачиња од трета страна – Google Analytics

Ова колаче е поставено од Google Analytics и се брише кога корисникот ќе го затвори прелистувачот.

Сесија

Колаче за перформанс 

 

__utmz

Колачиња од трета страна – Google Analytics

Ова колаче е поставено од Google Analytics и се користи за складирање на изворот на сообраќај преку кој корисникот стигнал до вашата страница

Постојан / 6 месеци

Колаче за перформанс 

 

__utmt

Колачиња од трета страна – Google Analytics

Ова колаче е поставено од Google Analytics и се користи за намалување на стапката на барања за пристап

Сесија

Колаче за перформанс 

 

 

Контактирајте не

За било какви прашања слободно можете да не контактирате на: info@marketkonekt.mk.

 

Последно променето на: 06.09.2021

 

Сакаш да добиваш понуда со сезонски попусти?


070/287-777

корисничка поддршка