00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Belzona® 5811 - Заштитен премаз за површини потопени во течности


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Belzona 5811 (immersion grade) е двокомпонентен систем
  (не содржи растворувачи) за заштита на метални и
  неметални површини кои што се потопени во водени
  раствори.

  Belzona 5811 (Immersion Grade)
  овозможува:
  • Долготрајна заштита.
  • Ја продолжува трајноста на опремата.
  • Го намалува застојот.
  Belzona 5811 (Immersion Grade) се нанесува со четка или
  шприцање. Овозможува извонредна заштита од ефектите
  на солена вода, киселини, алкали, алкохоли, јаглеводород
  и надворешни влијанија. Овој производ може да се нанесе
  скоро на секакава површина вклучувајќи: леано железо,
  нерѓосувачки челик, месинг, бакар, бетон, дрво, фиберглас
  и алуминиум.

  Апликации за Belzona 5811
  (immersion grade) се:
  • Танквани
  • Резервоари
  • Затворачи за вода
  • Делови од ладилни кули
  • Цевки
  • Пумпи
  • Бетонски шахти
  • Челични штици од топлоизменувачи
  • Челични и бетонски столбови.

  Belzona 5811
  (Immersion Grade) е:
  *Едноставен
  • Лесно се нанесува
  • Може да се нанесува со четка или шприцање
  • Двослоен систем - овозможува максимална заштита
  во најтешки услови за работа.
  *Безбеден
  • Не содржи разредувачи
  • Нема опасност од палење поради примена на ладна
  постапка.
  *Универзален
  • Ефективен на челик и други метални подлоги
  • Еквивалентно ефективен на бетон и цигла
  • Стврдвува на ладно при влажни услови.
  *Ефективен
  • Одлична хемиска отпорност на следните хемикалии:
  етанол10%, сулфурна киселина 20%, солна киселина
  10%, hydrobomic acid 10%, nitric potassium hydroxide,
  етил ацетат, метил ацетат, етилен гликол, 20%
  раствор на амонијак, diethanolamine, јаглеводород,
  морска вода, вода и сирова нафта.
 • Достапност:Контакт
 • Продавач:Белтех Солушн
 • профил на компанијата

  Белтех Солушн

  • Опис на компанијата:Композитни материјали и заштитни индустриски премази. Репарација и заштита на машински делови и опрема: делови за пумпи, оштетени осовини, пукнати куќишта, топлоизменувачи, санација и заштита на цевки, санација на гуми и транспортни траки, заштита од агресивни хемикалии на метал итн. Градежни поправки - санација и заштита од агресивни хемикалии на: бетонски и челични резервоари, подови и челична конструкција. - Еластомери за санација на дилатациони споеви, - Премази за превентивна заштита на резервоари, - Санација на сите видови кровови со 5 годишна гаранција Премази отпорни на: ерозија, корозија, абразија, хемикалии и атмосферски влијанија. - Нудиме сервис - вградување на материјали - Консултација и обука на клиенти. Нудиме брзи и трајни решенија за Вашите проблеми во одржување во следните индустрии: - РУДАРСТВО И ВАДЕЊЕ НА КАМЕН - ТЕРМО И ХИДРО ЕЛЕКТРАНИ, - ХЕМИСКА ИНДУСТРИЈА, - ЦЕМЕНТАРИ, - ПЕТРОХЕМИЈА, - СЕПАРАЦИИ, - ЧЕЛИЧАНИ, - ТОПЛАНИ, - ВОДА И ТРЕТМАН НА ВОДА итн.
  • Име на контакт лице:Панче Настоски
  • Адреса:Ul."Nikola Rusinski"4/1-1
  • Поштенски број:1000
  • Град:Скопје , Македонија
  • Мобилен #:076 200 882
  • Телефон #:02 3076 347
  • Година на регистрација:2012
  • Број на вработени:1
  • Локација на мапа:Прикажи  023076347

  корисничка поддршка