00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

МИКРОБИОЛОШКА КОНТРОЛА НА КОЗМЕТИЧКИ ПРОИЗВОДИ


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Козметичките производи се препати кои се користат во голема мера. Денес, неизбежно е нивното секојдневно користење, било да ги користиме од медицински аспект или пак заради разубавување. Во секој случај козметиката е дел од нашето секојдневие. Секој козметички препарат, било да е паста за заби, крема за раце, лосион за тело, шампон за бањање, регенератор за коса, разни типови на масла, лакови за нокти, балсами за бричење, парфеми, медицински креми и тн. треба да е безбеден за користење.

  Во однос на анализите кои секој производител треба да ги направи и означи на производот пред истиот да се презентира на пазарот има неколку кои би ги издвоиле како најзначајни, а тоа се: квантитативен и квалитативен состав на козметичкиот препарат, физичко-хемиски својства, микробиолошка анализа (присутност на бактерии, квасци и мувли), токсичност и др. Нашите анализи се поделени во две групи:

  1. Група: производи наменети за нега на деца до 3 години, за подрачја околу очи и слузница:

  Вкупен број на бактерии, квасци и мувли.
  2. Група: останати производи.

  Вкупен број на бактерии
  Вкупен број на квасци и мувли
  Staphylococcus aureus
  Pseudomonas aeruginosa
  Escherichia coli
  Candida albicans
  Молекуларни метагеномски анализи
 • Достапност:Контакт
 • профил на компанијата

  Биоинженеринг

  • Опис на компанијата:Био Инженеринг Доо е специјализирана компанија за истражување и развој на нови производи, системи и иновативни технологии во областа на екологија и индустриска биотехнологија, која изминатата година ја прошири својата дејност формирајќи Истражувачки центар за применета микробиологија и биотехнологија д-р Кунгуловски. Истражувачкиот центар спроведува молекуларни метагеномски анализи и разрешува најразлични индустриските проблеми, а воедно се занимава и со научно-истражувачка дејност. Анализи кои ги врши истражувачкиот центар: • Микробиолошка контрола на храна • Микробиолошка контрола на вода • Микробиолошка контрола на вино • Микробиолошка контрола на органски ѓубрива, седименти, компост, минерали и др. • Микробиолошка контрола на козметички производи • Тестови од молекуларна биологија • Одредување на токсини • Микробиолошка контрола на садови, прибор и амбалажа за животни намирници, детски играчки, средства за одржување на хигиена во домаќинства, тутунски преработки • Други тестови. Во Центарот се врши изолирање на чисти култури микроорганизми (бактерии, квасци и мувли) и нивно умножување кои понатаму наоѓаат широка примена во системите за третман на комунални и индустриски отпадни води, во традиционалното и органското земјоделско производство како биофертилизатори, стимулатори на растењето, биопестициди, во сточарското производство како пробиотици и пребиотици и др. Био Инженеринг Доо е основана како приватна компанија во 1998 години во Скопје, а изминатата година беше добитник на кофинансирачки грант од Фондот за Иновации и Технолошки развој. Компанијата, исто така, е добитник на неколку национални и интернационални награди за патенти и пронајдоци и претставува редовен партнер-учесник во FP5, FP6, FP7 проекти. Јадрото на компанијата е составено од универзитетски професор (микробиологија и индустриска биотехнологија) и двајца доктори на науки. Тимот со своето богато искуство во земјата и странство може да ви помогне во сите елементи на производствениот технолошки процес, од
  • Име на контакт лице:Иван
  • Адреса:Иван Аговски 7-1
  • Поштенски број:1000
  • Град:Скопје , Македонија
  • Мобилен #:070 454569
  • Телефон #:02 3070369  023070369

  корисничка поддршка