00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Водород


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Контакт: 02/2581 380; 070/217952. КВАЛИТЕТ: - H2 ≥ 99.999 % vol. - O2 ≤ 0.0002 % vol. - N2 ≤ 0.0005 % vol. - H2O ≤ 0.0003 % vol. - ПРОИЗВОДСТВО: Водородот се добива со селективна адсорбција на примесите од сировиот водород ( од хлоралкални комплекси, електролиза на вода, парцијална оксидаија на јаглеводороди и јаглерод итн.) - ИСПОРАКА: Во челични садови-боци, под притисок од 150 бара. Боците се поединечни или во батерии –палети со заеднички вентил за полнење и празнење, во батериите- садовите- боците се трајно вградени на транспортното возило или во течна агрегатна состојба со специјални транспортни возила се испорачуваат до резервоарите на корисниците. - ОСОБИНИ: Под нормални услови е во гасовита агрегатна состојба. Не е отровен. Запаллив е ( границата на експлозивност во воздухот му е од 4 -94 % ). Минималната енергија на иницијацијата на палење е 0.02 mJ. Температурата на пламенот при стехиометриско согорување њ 1930 оС. - ПРИМЕНА: Во процесите на согорување ( индустрија на стакло, обработка на скапоцени камења, сечење и заварување на металот ); Во процесите на редукциона атмосфера во металургијата, рафинацијата на металите, во термичката обработка на металите.; Во производството на полупроводниците; Во хемиската индустрија за производство на синтезни смеши, редукција, хидрогенизација и десулфуризација.; Во производството на електрична енергија; Во инструменталните анализи; Во метеорологијата; Во електрониката; - ПОСТАПУВАЊЕ СО ГАСОТ: Работата со водородот како гас бара примена под посебни мерки на заштита и прописи. - МАТЕРИЈАЛИ: Се препорачува употреба на легури на алуминиум, магнезиум и никел. Може да се примени синтетички каучук и слични полимери ( сите само за гасовит водород)
 • Категорија:Технички гас
 • Достапност:Контакт
 • профил на компанијата

  Месер Вардар Техногас

  • Опис на компанијата:Контакт: 02/2581 380; 075261262. MESSER е име на германска компанија кое повеќе од 100 години се поврзува со индустриски гасови. Messer Group произведува и ги снабдува своите купувачи со кислород, азот, аргон, јаглеродендиоксид, водород, хелиум, инертни гасови за заварување, специјални гасови, гасови за медицинска употреба како и широк спектар на гасни смеши. Месер Вардар Техногас е формирана 1997 год. како фирма ќерка на Messer Group. Во моментов располагаме со погон за производство на јаглероден диоксид лоциран во Меџитлија- Битола, и полнилници за кислород, за јаглродендиоксид, за азот, за аргон и гасни смеши лоцирани во Скопје. Покрај останатата палета на производи и опрема за гасови со која располагаме, произведуваме и сув мраз. Месер Вардар Техногас има продажни места ширум Македонија - во Куманово, Крива Паланка, Свети Николе, Кочани, Струмица, Гевгелија, Велес, Кавадарци, Прилеп, Битола, Охрид, Кичево, Гостивар и Тетово.
  • Име на контакт лице:Даниела
  • Адреса:Istocna industriska zona bb
  • Поштенски број:1040
  • Град:Скопје , Македонија
  • Мобилен #:070 204 873
  • Телефон #:070211696
  • Факс #:02/2581383
  • Година на регистрација:1996
  • Број на вработени:40
  • Локација на мапа:Прикажи  070211696

  корисничка поддршка