00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Толкување


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:КОНСЕКУТИВНО ТОЛКУВАЊЕ Консекутивното толкување се применува за време на: деловни состаноци, конференции, интервјуа, семинари, обуки, меѓународни средби од кој било вид, итн. При консекутивното толкување толкувачот седи или стои до говорителот и го слуша внимателно. Притоа толкувачот фаќа белешки за време на говорот , а потоа истиот смисловно го репродуцира односно преведува на целниот јазик. СИМУЛТАНО ТОЛКУВАЊЕ Симултаното толкување се применува за време на: локални и меѓународни конференции, презентации, семинари, преговори, итн. При симултаното толкување толкувачите ги преведуваат говорителите додека тие зборуваат. Толкувачот го проследува говорот на говорителот преку слушалки и истовремено го преведува на микрофон.
 • Достапност:Контакт
 • профил на компанијата

  Албански, Македонски - Васка Галева

  • Опис на компанијата:30% од јавната администрација во Република Македонија го говорат албанскиот јазик. Не дозволувајте да биде загрозено вашето работно место затоа што не го говорите албанскиот јазик. Судски преводи, европски сертифицирани индивидуални часови по албански јазик за почетници и последователно за сите степени преку Работнички универзитет, подготовки за испит за студенти, превод на секаков вид текстови, симултан и консекутивен превод Кликнете и дознајте повеќе: http://vasegaleva.webeden.co.uk
  • Име на контакт лице:Васка Галева
  • Адреса:Февруарски поход 48/15
  • Поштенски број:1400
  • Град:Велес , Македонија
  • Мобилен #:+38977883546
  • Телефон #:(077)883546
  • Година на регистрација:2010
  • Број на вработени:1
  • Локација на мапа:Прикажи  077883546

  корисничка поддршка