00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Рециклирање на батерии


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Зошто да рециклираме батерии ?
  -Намалување на количината на опасен отпад во околината
  -Зачувување на природни ресурси
  -Намалување на можните ризици врз животната средина
  -Батериите содржат опасни супстанции, вклучувајќи киселини и тешки метали како олово и жива
  -Батерии што завршуваат во околината, можат да нанесат штета на животната средина и да предизвикаат сериозни здравствени проблеми.

 • Достапност:Контакт
 • Продавач:Елколект
 • профил на компанијата

  Елколект

  • Опис на компанијата:Елколект е лиценциран колективен постапувач, кој поседува дозвола за постапување со отпадна електрична и електронска опрема, издадена на 9 март 2015 година со број 11-461/6 и дозвола за постапување со отпадни батерии и акумулатори, издадена на 4 ноември 2015 со број 11-5661/5, издадени од Министерство за животна средина и просторно планирање. Примарна дејност на Елколект е управување со отпад од електрична и електронска опрема и отпадни батерии и акумулатори. Основна цел на компанијата е да воспостави функционален систем за постапување со отпадна електрична и електронска опрема и отпадни батерии и акумулатори на начин кој нема да создава дополнителен терет на животната средина и животот и здравјето на граѓаните на Република Македонија. Дејности: управување со електронски отпад, отпадни батерии и акумулатори, рециклирање - батерии и акумулатори, отпадна електрична и електронска опрема
  • Име на контакт лице:Елколект
  • Адреса:Манапо 2 лок.128
  • Поштенски број:1000
  • Град:Скопје , Македонија
  • Мобилен #:078344903
  • Телефон #:02 3097766
  • Локација на мапа:Прикажи  023097766

  корисничка поддршка