00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Отпадни батерии и акумулатори


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:„Батерија или акумулатор“ е секој извор на електрична енергија создадена со директно претворање на хемиска енергија, кој содржи една или повеќе примарни батериски ќелии (кои не можат повторно да се полнат), или содржи една или повеќе секундарни батериски ќелии (кои можат повторно да се полнат);
  Батериите кои завршиле на депониите, по извесен период можат да се излеат и да предизвикаат загадување на почвата и водата. Ова загадување е штетно за животните, човекот и целата животната средина.
  Со сместување на батериите во кош за рециклирање, превземаме правилен чекор во заштитата на животната средина.
 • Достапност:Контакт
 • Продавач:Елколект
 • профил на компанијата

  Елколект

  • Опис на компанијата:Елколект е лиценциран колективен постапувач, кој поседува дозвола за постапување со отпадна електрична и електронска опрема, издадена на 9 март 2015 година со број 11-461/6 и дозвола за постапување со отпадни батерии и акумулатори, издадена на 4 ноември 2015 со број 11-5661/5, издадени од Министерство за животна средина и просторно планирање. Примарна дејност на Елколект е управување со отпад од електрична и електронска опрема и отпадни батерии и акумулатори. Основна цел на компанијата е да воспостави функционален систем за постапување со отпадна електрична и електронска опрема и отпадни батерии и акумулатори на начин кој нема да создава дополнителен терет на животната средина и животот и здравјето на граѓаните на Република Македонија. Дејности: управување со електронски отпад, отпадни батерии и акумулатори, рециклирање - батерии и акумулатори, отпадна електрична и електронска опрема
  • Име на контакт лице:Елколект
  • Адреса:Манапо 2 лок.128
  • Поштенски број:1000
  • Град:Скопје , Македонија
  • Мобилен #:078344903
  • Телефон #:02 3097766
  • Локација на мапа:Прикажи  023097766

  корисничка поддршка