00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Отпадна електрична и електронска опрема


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Електричните и електронски апарати во својот состав содржат олово и други токсични елементи, кои можат да предизвикаат загадување на почвата и водата, но имаат и многу штетно влијание врз здравјето на луѓето, природните живеалишта, флората и фауната. Со рециклирање на отпадната електрична и електронска опрема се намалува негативното влијание врз животната средина и еколошките ризици.
 • Достапност:Контакт
 • Продавач:Елколект
 • профил на компанијата

  Елколект

  • Опис на компанијата:Елколект е лиценциран колективен постапувач, кој поседува дозвола за постапување со отпадна електрична и електронска опрема, издадена на 9 март 2015 година со број 11-461/6 и дозвола за постапување со отпадни батерии и акумулатори, издадена на 4 ноември 2015 со број 11-5661/5, издадени од Министерство за животна средина и просторно планирање. Примарна дејност на Елколект е управување со отпад од електрична и електронска опрема и отпадни батерии и акумулатори. Основна цел на компанијата е да воспостави функционален систем за постапување со отпадна електрична и електронска опрема и отпадни батерии и акумулатори на начин кој нема да создава дополнителен терет на животната средина и животот и здравјето на граѓаните на Република Македонија. Дејности: управување со електронски отпад, отпадни батерии и акумулатори, рециклирање - батерии и акумулатори, отпадна електрична и електронска опрема
  • Име на контакт лице:Елколект
  • Адреса:Манапо 2 лок.128
  • Поштенски број:1000
  • Град:Скопје , Македонија
  • Мобилен #:078344903
  • Телефон #:02 3097766
  • Локација на мапа:Прикажи  023097766

  корисничка поддршка