00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Ехо на абдомен

Ехо на абдомен

Те интересира цената?

 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Ехо на абдомен претставува основна дијагностичка метода во интерната пракса со која се дијагностицираат болести на цен дроб, жолчно ќесе, панкреас, бубрези, слезинка, простата, мочен меур. Од болести кои најчесто се среќаваат се замастување (стеатоза) на црн дроб, камења во жолчно ќесе и бубрези, камења во мочен меур, туморски промени во сите органи, бубрежни промени на паренхимот и сл. Надополнета со Колор-Долплерско иследување на крвните садови кои ги снабдуваат органите во стомакот, ехото на абдомен добива повеќе на значење како во дијагностиката така и во терапијата на одредени болести.
 • Достапност:Контакт
 • Продавач:Манолеви
 • профил на компанијата

  Манолеви

  • Опис на компанијата:ПЗУ Поликлиника Манолеви е основана 1993 година од д-р Никола Манолев и д-р Павлина Манолева, регистрирана како ЗО Манолеви – ординација по општа медицина и педијатрија. Во суштина на работењето на организацијата во првата декада е педијатриската дејност, општата медицина (матичната служба) и домашната посета кои претставувани преку нејзините носители д-р Никола Манолев и д-р Павлина Манолева стануваат синоним за висока стручност во областа на дијагностиката и третманот кај детската популација и геријатрија. Фамилијарната посветеност на висока стручност и вербата во лекарската доктрина, а се со единствена цел – да се внесе светската медицина и стручност во рамките на Манолеви, остануваат главни имепративи во работењето на Манолеви, претставувано преку нејзините наследници д-р Елена Манолева-Николовска и д-р Александар Манолев. Во изминатата декада Манолеви ја проширија својата дејност со биохемиска лабораториска пракса и специјалистичка ординација по интерна медицина, кои заедно со надополнетата услуга во домашната пракса (ехо-дијагностика, лабораториски услуги, дијагностика и третман на сите ургентни заболувања), претставуваат комплетна лекарска здравствена заштита на секое семејство.
  • Име на контакт лице:Александар
  • Адреса:Радишанска 25А/1 лок.123
  • Поштенски број:1000
  • Град:Скопје , Македонија
  • Мобилен #:071 244914
  • Телефон #:02 2670680
  • Факс #:02 2610610
  • Локација на мапа:Прикажи  022670680

  корисничка поддршка