00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Општ германски јазик

Општ германски јазик

Цената е со вклучен ДДВ
6.200 ден.

 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Германскиот е втор најчесто зборуван јазик, по англискиот!

  Германскиот јазик, поточно западно-германскиот е јазик кој главно се зборува во Централна Европа. Тој е најшироко распространет и официјален јазик (или ко-официјален) во Германија, Австрија, Швајцарија, Јужен Тирол во Италија, Германската заедница на Белгија и Лихтенштајн. Тој е еден од трите официјални јазици на Луксембург и ко-официјален јазик во Војводството на Ополе во Полска.

  Германскиот јазик е најсличен на другите јазици во гранката на западногерманскиот јазик, вклучувајќи африканс, холандски, англиски, фризиски јазици, долногермански / долносаксонски, луксембуршки, шкотски и јидиски јазик.

  Исто така, содржи блиски сличности во вокабуларот со данскиот, норвешкиот и шведскиот јазик, иако тие спаѓаат во групата Северногермански.

  Германскиот јазик е еден од најпопуларните јазици на светот, мајчин јазик на скоро 100 милиони луѓе ширум светот и најраспространет мајчин јазик во Европската унија.

  Германскиот е трет најчесто зборуван странски јазик во ЕУ после англиски и француски јазик, што го прави втор по големина јазик во ЕУ според вкупните говорници.

  Германскиот е исто така втор широко изучуван странски јазик во ЕУ после англиски на ниво на основно училиште.

  Нашите курсеви за општ германски јазик се вистинското решение за Вас, доколку сакате во целост да го совладате јазикот!

  Граматика, пишување и говорење на германски јазик - нашите предавачи ќе ве воведат и ќе ве научат да го зборувате германскиот како мајчин јазик!

  Курсевите за општ германски јазик се поделени во неколку степени, и тоа:

  А1.1, А1, А2.1, А2, B1.1, B1, B2.1 и B2.

  Секој степен е организиран во 60 часа, со времетраење од 45 минути.

  Со секој завршен курс, добивате сертификат за завршениот степен.

  Живееме во ерата на глобализацијата, па така, познавањето на германскиот јазик, е важен елемент и често одлучувачки фактор при аплицирање за одредена позиција, универзитет или за членство во некоја институција.

  Инвестирајте во себе, проширете ги видиците, отворете се за светот!

  ДА ГО НАПРАВИМЕ ТОА ЗАЕДНО!

  Оваа пандемија е само можност секој од нас да се издигне и да се избори со пречките преку знаење, надградба и развој на својата личност!
 • Достапност:Има залиха
 • Продавач:ЕСП
 • профил на компанијата

  ЕСП

  • Опис на компанијата:КОМПЈУТЕРСКА ОБУКА: • Пакет-канцелариско работење (win,word,excel,internet) основно/напредно ниво • Посебни/напредни курсеви • Графички • WebDesign ЈАЗИЧНИ КУРСЕВИ: • Општ странски јазик • Деловен англиски • Комуникација • Подготовка за ibtTOEFL и IELTS ДЕТСКИ КОМПЈУТЕРСКИ КУРСЕВИ: • групи од 6-10год. и 11-14год. (I,II,III,IV ниво) ПРОФЕСИОНАЛЕН АНГЛИСКИ: • BEC; ICFE; ILEC ОБУКИ-РАЗВОЈ НА ДЕЛОВНИ ВЕШТИНИ: • Развој и управување на човечки ресурси • Лидерство • Деловен секретар-Office manageр • Продажба и техники на продажба • Обука на обучувачи • Градење тимови • Управување со време • Презентациски вештини • Управување со стрес • Управување со конфликтни ситуации • Управување со тешки клиенти • Грижа за клиенти • Управување со проекти • Стратешко планирање • Комуникациски вештини • Вештини на преговарање • Ефективно водење состаноци • Решавање проблеми и одлучување • Други
  • Име на контакт лице:Лидија Таскова Попова
  • Адреса:9-ти Мај 4
  • Град:Скопје , Македонија
  • Телефон #:02 3246041
  • Година на регистрација:1999
  • Локација на мапа:Прикажи  023246041

  корисничка поддршка