00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Основи на програмирање во Python

Основи на програмирање во Python

Цената е со вклучен ДДВ
6.800 ден.

 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:На овој курс ќе се запознаете со тоа како се користи Python за решавање комплексни проблеми, ќе ги научите основните практики и концепти за програмирање, како и библиотеките и алатките за овој програмски јазик.

  Зошто Python:
  •Python е еден од најлесните програмски јазици
  •Има многу широка примена
  •Моментално е меѓу најбараните и напопуларните програмски јазици во светот

  45 часа од по 45 минути

  Содржина на курсот:

  Вовед во алгоритми
  Основи на програмирање во Python
  Што е програмирање. Типови програмски јазици
  Виши и нижи програмски јазици
  Историја на Python
  IDE
  Синтакса
  Коментари
  Пресметки, форматирање, user input
  Променлива. Типови променливи
  Правила за дефинирање на променливи
  Форматирано печатење
  Типови на податоци
  Логички операции
  Структура за избор од 2 можности
  Комбинирање и вгнездување
  Вежби
  Листи
  Креирање, Бришење,
  Дополнување
  Функции
  Tuples
  Dictionaries
  Sets
  Циклуси
  Со броење на циклуси
  Со услов
  Функции
  Handling errors
  Користење на бази на податоци
  Вежби - Автоматизирање на едноставни работи
  Повторување и утврдување

 • Продавач:ЕСП
 • профил на компанијата

  ЕСП

  • Опис на компанијата:КОМПЈУТЕРСКА ОБУКА: • Пакет-канцелариско работење (win,word,excel,internet) основно/напредно ниво • Посебни/напредни курсеви • Графички • WebDesign ЈАЗИЧНИ КУРСЕВИ: • Општ странски јазик • Деловен англиски • Комуникација • Подготовка за ibtTOEFL и IELTS ДЕТСКИ КОМПЈУТЕРСКИ КУРСЕВИ: • групи од 6-10год. и 11-14год. (I,II,III,IV ниво) ПРОФЕСИОНАЛЕН АНГЛИСКИ: • BEC; ICFE; ILEC ОБУКИ-РАЗВОЈ НА ДЕЛОВНИ ВЕШТИНИ: • Развој и управување на човечки ресурси • Лидерство • Деловен секретар-Office manageр • Продажба и техники на продажба • Обука на обучувачи • Градење тимови • Управување со време • Презентациски вештини • Управување со стрес • Управување со конфликтни ситуации • Управување со тешки клиенти • Грижа за клиенти • Управување со проекти • Стратешко планирање • Комуникациски вештини • Вештини на преговарање • Ефективно водење состаноци • Решавање проблеми и одлучување • Други
  • Име на контакт лице:Лидија Таскова Попова
  • Адреса:9-ти Мај 4
  • Град:Скопје , Македонија
  • Телефон #:02 3246041
  • Година на регистрација:1999
  • Локација на мапа:Прикажи  023246041

  корисничка поддршка