00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Основи на JAVA

Основи на JAVA

Цената е со вклучен ДДВ
6.900 ден.

 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Основи на JAVA

  39 часа по 60 мин

  Општо за Јава.
  Основни карактеристики
  Подесување на околина
  Потребни инсталации
  ЈVM и JDK
  Java Virtual Machine-опис
  Java Development Kit-опис
  Netbeans IDE
  Опис на околина
  Инсталација
  Подесувања
  Извршување на програма
  Пребарување во код
  Пристап до класи
  Креирање на пакет
  Креирање на проект
  Креирање на класа
  Синтакса
  Прописи за пишување на код
  Правила за добро среден код
  Класи, методи, објекти-основни поими
  Main-метод
  Modifiers types
  access modifiers
  Non-access modifiers
  Променливи
  Типови променливи
  Декларација
  иницијализација
  Објекти и класи
  Дефиниција на класа
  Креирање на објекти
  Инстанцирање на објекти
  Конструктори
  Дефиниција на конструктор
  Параметри на конструктор
  Основни податочни типови
  Дефиниција на податочни типови
  Употреба
  ранг
  Основни оператори
  Аритметички оператори
  Релациони оператори
  Логички оператори
  Дефиниција на циклуси
  While циклус
  Синтакса
  употреба
  For циклус
  Синтакса
  употреба
  Дефиниција на услов
  If-statement
  If..else-statement
  Стрингови
  Креирање на стрингови
  Операции со стрингови
  Конкатенација
  Низи
  Декларација
  Креирање
  Пристапување до елемент
  Методи
  Дефиниција
  Параметри
  Типови
  Објектно ориентиран дизајн-ООД
  Дефиниција
  принципи
  Апстракција
  Дефиниција на апстрактни класи
  Користење на апстрактни класи
  Апстрактни методи
  Наследување и полиморфизам
  дефиниција
  Наследување од апстрактни класи
  Енкапсулација
  Дефиниција
  Get-методи
  Set- методи
  Интерфејси
  Декларација
  Користење
  Тагови: JAVA, PROGRAMMING, STUDENT, УЧЕНИЦИ, СТУДЕНТИ
 • Достапност:Има залиха
 • Продавач:ЕСП
 • Земја на потекло:Македонија
 • Минимална количина за нарачка:1
 • профил на компанијата

  ЕСП

  • Опис на компанијата:КОМПЈУТЕРСКА ОБУКА: • Пакет-канцелариско работење (win,word,excel,internet) основно/напредно ниво • Посебни/напредни курсеви • Графички • WebDesign ЈАЗИЧНИ КУРСЕВИ: • Општ странски јазик • Деловен англиски • Комуникација • Подготовка за ibtTOEFL и IELTS ДЕТСКИ КОМПЈУТЕРСКИ КУРСЕВИ: • групи од 6-10год. и 11-14год. (I,II,III,IV ниво) ПРОФЕСИОНАЛЕН АНГЛИСКИ: • BEC; ICFE; ILEC ОБУКИ-РАЗВОЈ НА ДЕЛОВНИ ВЕШТИНИ: • Развој и управување на човечки ресурси • Лидерство • Деловен секретар-Office manageр • Продажба и техники на продажба • Обука на обучувачи • Градење тимови • Управување со време • Презентациски вештини • Управување со стрес • Управување со конфликтни ситуации • Управување со тешки клиенти • Грижа за клиенти • Управување со проекти • Стратешко планирање • Комуникациски вештини • Вештини на преговарање • Ефективно водење состаноци • Решавање проблеми и одлучување • Други
  • Име на контакт лице:Лидија Таскова Попова
  • Адреса:9-ти Мај 4
  • Град:Скопје , Македонија
  • Телефон #:02 3246041
  • Година на регистрација:1999
  • Локација на мапа:Прикажи  023246041

  корисничка поддршка