00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Решенија за климатизација за комерцијални објекти


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот: ИЦС ГРУП нуди решенија за изведба на климатизација во деловни објекти, трговски центри, хотели, болници. При тоа се внимава да се користат енергетски ефикасни решенија. За деловни објекти, трговски центри, хотели како нејефикасно решение за ладење и греење се препорачува VRV- систем со директна експанзија. VRV - системот може да биде со една или повеќе надворешни единици и повеќе внатрешни единици.
  • Друг начин за греење и ладење е со користење на топлински пумипи –Chiller како извор на енергија. Овие топлински пумпи можат да бидат во изведба воздух - вода и вода - вода. Внатрешната инсталација се состои од ладилно/грејни тела - вентилоконвектори, радијатори, цвени регистри, подно греење, цевна инсталација, разводни ормарчиња и арматура. Вентилацијата кај помалите деловни објекти може да биде со каналски сплит системи и вентилатори, а за поголеми објекти вентилацијата е со клима комори. И во двата случаи воздухот се дистрибуира во просториите преку лимени канали и дистрибутивни елементи: решетки, анемостати, дифузори...
  •Автоматика За зголемување на енергетската ефикасност на HVAC системите ИЦС ГРУП во своите HVAC инсталации имплементира автоматска регулација и контрола, но и комплетни BMS (Building Management Systems) решенија, каде покрај HVAC системите се интегрираат и лифтови, осветлување, видео надзор, против пожарна заштита, водовод и други системи потебни за интегрирано функционирање за еден современ објект.

  ПОВЕЛЕТЕ ВО ПРОДАЖНИТЕ МЕСТА НА ИЦС ГРУП - единствен Home Comfort Expert Partner на DAIKIN за МАКЕДОНИЈА .
  Продажен салон - Скопјанка : (02) 5 11 54 24
  Продажен штанд –City Mall (1кат) 076 / 344-728
  Дирекција Тел: (02)310 99 49
  info@icsgroup.mk
  www.icsgroup.mk


 • Достапност:Контакт
 • Продавач:ИЦС Груп
 • профил на компанијата

  ИЦС Груп

  • Опис на компанијата:ИЦС ГРУП е фирма која со својот тим од искусни инжинери Ви нуди проектирање и изведба на инсталации за ладење, греење ,климатизација и вентилација, како и техничко-консултантски услуги. Нашите системи се современи технолошки и еколошки решенија за многу инивидуални домови•индустриски објекти•канцелариски простории•шопинг центри•дата центри•болници•објекти од областа на прехрамбената индустрија и сл. Голема чест и привилегија ни преставува фактот што ИЦС ГРУП е овластен застапник на јапонскиот бренд DAIKIN-на широко познат по својот квалитет кој моментално го завзема водечкото место во светот, за производство на с-ми за климатизација и вентилација.Во својата палета на производи на ИЦС ГРУП застапени се и реномираните брендови: SABIANA,CLINT и DYNAIR од Италија и PROKLIMA и KLIMAOPREMA од Хрватска. Нашиот опсег на опрема се состои од: клима уреди • чилери • вентилоконвектори • топлински пумпи-ALTHERMA • топлински изменувачи и др.Инжинерите вработени во ИЦС ГРУП располагаат со овластувања А и Б за проектирање,изведба, надзор и ревизија.Исто така фирмата поседува и лиценца Б за изведба на градби од втора категорија.Имплементирани се системите за проектирање и менаџмент ISO 9001-2004 и системот за управување со околината ISO 14001-2008.
  • Име на контакт лице:Катерина
  • Адреса:ul. 164, br 46a
  • Поштенски број:1000
  • Град:Скопје , Македонија
  • Мобилен #:075214888
  • Телефон #:02/3109949
  • Факс #:02/3109949
  • Локација на мапа:Прикажи  023109949

  корисничка поддршка