00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

  • Јазик

Daikin Altherma на висока температура


  • опис на производот
  • профил на компанијата
опис на производот
  • Опис на производот:Топлотните пумпи воздух-вода со висока температура се идеални за реновирање и замена на старите бојлери. Компактниот дизајн на Daikin Altherma со висока температура бара мал простор за инсталација и беспрекорно се вклопува со постоечките цевки и радијатори. На овој начин може да уживате во енергетската ефикасност на топлотната пумпа без да треба да го замените целиот систем. Daikin Altherma е целосен систем на греење и производство на топла санитарна вода, базиран на технологијата на топлински пумпи која ја добива топлината од воздухот.Исто така таа претставува ,прилагодлива и економична замена за конвенционалните котли на фосилни горива, која во себе ја има и опцијата на ладење. Сите карактеристики за енергетска ефикасност што ги поседува Daikin Altherma ја прават идеално решение за намалување на потрошената енергија и намалената емисија на CO2.
    -Напојувана од 65% обновлива енергија одделена од воздухот и 35% струја
    -Достигнува ознака за енергетска ефикасност A+
    -Лесна контрола
    -Капацитети од 11 до 16 KW
    -Комбинирајте ја топлотната пумпа со соларна поддршка за да ја зголемите заштедата на енергија за топла вода

    Иако е поголема почетна инвестиција, ефикасноста на топлинските пумпи ги прават економски оправдани и исплатливи. Со актуелизирање на еколошкиот проблем и штетноста од фосилните горива, и со трендот на зголемување на свеста кај луѓето, се зголеми и употребата на топлинските пумпи. Daikin придонесе многу за развој на оваа технологија, да биде поконкуретна и позанимлива , затоа е докажан број еден.
  • Достапност:Контакт
  • профил на компанијата

    Милмарк инженеринг

    • Опис на компанијата:Милмарк инженеринг е овластен дилер на Daikin, Viessman и Actionclima во Македонија. Услуги: - Вентилација и климатизација(HVAC системи) - Опрема за греење, вентилација и климатизација - Проектирање и изведба на инсталации за греење - Одржување и сервис на опремата за греење, вентилација и климатизација - Испорака и монтажа Производи: - Алуминиумски лим во ролна и профили со висок квалитет - Котли на цврсто гориво - Вентилатори - Чилери - Клима комори - Вентил конвектори - Сплит клима уреди-инвертер СЕКОГАШ КОГА Е НАЈПОТРЕБНО - МИЛМАРК ИНЖЕНЕРИНГ!
    • Име на контакт лице:Горан
    • Адреса:М.Т.Гологанов 64-а лок.10
    • Поштенски број:1000
    • Град:Скопје , Македонија
    • Мобилен #:075 358991
    • Телефон #:075 311631
    • Локација на мапа:Прикажи    075311631

    корисничка поддршка