00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Лумбален појас Lumbamed

Лумбален појас Lumbamed

Цената е со вклучен ДДВ
5.220 ден.

 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Лумбален појас за поддршка и стабилизација на `рбетот во лумбалниот дел. Анатомската форма овозможува удобност при движењето и допринесува за спортскиот дизајн и намена на Lumbamed®plus. Поддршката е најизразена при физички активности, а се препорачува да не се носи при подолготрајно седење, спиење или возење.
  Опис
  Иновативната техника на ткаење со мерино волна дава чувство на пријатна топлина и добро дишење на кожата. Појасот овозможува стабилизација на лумбалниот дел на грбот, а интегрираното перниче и компресивното ткаење даваат масажен ефект што ја подобрува циркулацијата и ја намалува болката без намалување на мускулната сила. Тоа доведува и до подобро држење на телото. Анатомската форма овозможува удобност при движењето и допринесува за спортскиот дизајн и намена на Lumbamed®plus. Поддршката е најизразена при физички активности, а се препорачува да не се носи при подолготрајно седење, спиење или возење.

  1) Mерино волна во комбинација со ткаењето овозможуваат чувство на пријатна топлина и добро дишење на кожата
  2) Лесен за употреба
  3) Масажен ефект
  4) Спортски дизајн

  Медицински индикации
  Болка во долниот дел од грбот (лумбаго);
  Игаментозни нарушувања, нарушувања на сакроилијачните зглобови;
  Мускулни нарушувања во пределот на лумбалниот `рбет;
  Остеохондроза;
  Спондилоза;
  Спондилоартроза;
  Постдисектомија.
 • Достапност:Контакт
 • Продавач:Медикус Хелп
 • профил на компанијата

  Медикус Хелп

  • Опис на компанијата:Основна програма во работењето на Медикус Хелп е програмата на ортопедските помагала. Важноста на ортопедските помагала во секојдневието на луѓето чиј живот ненадејно или постепено се изменил е огромна. Ортопедските помагала се помош во извршувањето на секојдневните обврски, овоможуваат движење, седење, надоместуваат физички недостаток, даваат шанса за поквалитетен живот. Тоа беше една од причините да започнеме со дејноста увоз и дистрибуција на ортопедски помагала. Определбата на Медикус Хелп е понудата на ортопедски помагала за македонскиот граѓанин да биде поразноврсна и поквалитетна. Нашата цел е да понудиме квалитетна и врвна услуга. Сакаме доколку постои болест, било привремена или трајна да ја олесниме со соодветно помагало, кое ќе значи подобро секојдневие. Желба ни е и да помогнеме во превенцијата од појава на деформитети кај младата популација. Увезуваме најквалитетни и најсовремени сертифицирани ортопедски помагала. Претставници сме на реномирани светски производители. Редовно ги посетуваме светските саеми, ги следиме новините и трендовите во светот на ортопедските помагала и постојано го зголемуваме нашиот асортиман. За да овозможиме полесна пристапност на ортопедските помагала ширум Македонија отворивме 10 специјализирани продавници. Константно работиме на усовршување на нашиот кадар преку едукации и курсеви кои ги организираат нашите добавувачи и нашиот стручен кадар. Имаме склучено и Договор со Фондот за здравствено осигурвање на Р.Македонија, што на осигурените лица им овозможува на поевтин и поедноставен начин да дојдат до потребното помагало. Задоволството на купувачот е нашиот најголем успех. Специјализирани продавници: Скопје 02/ 3130 015 Бел Камен 7 (Водно) Скопје 02/2447017 Бул. Јане Сандански 9 ( Три Бисери) Битола 047 /236 530 Маршал Тито 113 (Широк Сокак) Охрид 046/ 271 005 Гоце Делчев бб (ЈЗО Св. Еразмо) Тетово 044/ 342 259 Комплекс Базар локал 22 Штип 032/ 382 070 Кеј Маршал Тито 144 Прилеп 048/ 420 482 Гоце Делчев 6 Велес 043/ 211 509 Васил Горгов 1 Кавадарци 043/ 411
  • Име на контакт лице:Марија Ѓорѓиовска
  • Адреса:Јадранска Магистрала 165A (Визбегово)
  • Поштенски број:1000
  • Град:Скопје , Македонија
  • Мобилен #:070260864
  • Телефон #:02 314 3333
  • Факс #:023130015
  • Локација на мапа:Прикажи
  следи ја оваа компанијаИспрати прашањесите производи
  Вкупна оцена:
  4.7 од 5.0 (3 оцени вкупно)
  023143333

  корисничка поддршка