00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Тестирање на слух и тимпанометрија


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:При лесна или потешка наглувост, во специјална кабина се врши мерење на слухот со пуштање на одредени тонови со различна фреквенција. Специјалниот апарат со кој се врши ова тестирање е аудиометар (процесот стручно се нарекува тонална лиминарна аудиометрија). Ова испитување се врши кај деца над 4 годишна возраст кои можат да соработуваат и кај возрасни. Со специјален апарат тимпанометар, на дигитален начин се детектираат промените на средното уво. Во практиката многу родители се преплашени поради недослушување на нивните деца и секогаш го поставуваат прашањето дали нивното дете е наглуво или не. Со тимпанограмот се откриваат точните промени изразени во три типови на крива кои ги чита лекарот за уво, нос и грло. Причините за наглувост може да бидат зголемен трет крајник што е најчест случај кај децата, намалена проодност на Евстахијевата туба или секрет во средното уво. Овие промени ги открива тимпанометријата, а методата се применува и кај возрасни, кои се жалат на затнато уво.
 • Достапност:Контакт
 • Продавач:Д-р Мери
 • профил на компанијата

  Д-р Мери

  • Опис на компанијата:Д-р Мери - специјалист за уво, нос и грло
  • Име на контакт лице:Мери
  • Адреса:бул.8-ми Септември 2/2
  • Поштенски број:1000
  • Град:Скопје , Македонија
  • Мобилен #:070/910332
  • Телефон #:022032379
  • Локација на мапа:Прикажи  022032379

  корисничка поддршка