00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Откуп на хартија


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Процесот на рециклирање на отпадната хартија најчесто вклучува мешање на искористена / стара хартија со вода и хемикалии за да се прекине. Потоа се сече и загрева, со што се распаѓа понатаму во цевки од целулоза, еден вид органски растителен материјал; оваа добиена мешавина се нарекува пулпа или кашеста маса.

  Над 33% од новата хартија се произведува со рециклирани влакна. По тежина, хартијата содржи повеќе од 33% од сите рециклирани материјали собрани, речиси 45 милиони тони во 2010 година.
 • Продавач:Еко Метал 16
 • профил на компанијата

  Еко Метал 16

  • Опис на компанијата:Нашите активности се собирање, складирање, и рециклирање различни материјали со цел заштита на животната средина. Основната дејност е откуп, селекција, преработка и транспорт на секундарни, обоени и необоени метали до индустриските капацитети во Македонија и странство. СУРОВИНИ -Железо -Алуминиум -Бакар -Месинг -Олово -Акумулатори -Искористени возила -Хартија ЕКО МЕТАЛ 16 располага со сопствен складишен простор и сопствена механизација за непречено извршување на дејноста овозможувајки максимална заштита и висококвалитетни услови за работа .
  • Име на контакт лице:Еко Метал 16
  • Адреса:Герника 80
  • Град:Скопје , Македонија
  • Мобилен #:070 743776
  • Телефон #:070 743776  070743776

  корисничка поддршка