00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Bodytemp 478 – Инфрацрвен безконтактен термометар за телесна температура


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Голем дисплеј за прикажување на моменталната температура и минати записи на температура (логер функција)
  Можност за промена на режим и мерење на површини (од 0 до 60 °C)
  Звучно алармирање доколку се надмине поставениот лимит на измерената температура
  Осветлен LCD екран
  Интерна меморија на логер функцијата од 32 мерења
  Автоматско исклучување доколку не се користи (заштеда на батерија)
  Согласно сите стандарди за квалитет и изработка на медицински апарати
  За домашна и професионална употреба

  Резолуција0.1°C
  Оперативна температураод 1°C до 40°C
  Точност ±0.2°C *Во опсег од 36°C до 39°C
  Напојување2 x AA батерии
  Димензии49x 77×43 mm
  Растојание на мерење**5-15 cm

  *Единствен на пазарот со толкава точност. Согласно ASTM стандард E1965-1998 (2003) за специфицирање на инфрацрвени безконтактни термометри за пациенти
  **Единстевен на пазарот и многу попогоден за мерење на температура на влез во установи (конкурентските производи треба речиси да се залепат на чело за да измерат температура – од 2 до 5cmд)))

  Овој уред ги задоволува следниве стандарди :

  EN12470-5 and ASTM E1965-1998
  EN 980: Graphical symbols for use in the labeling of medical devices
  EN 1041:Information supplied by the manufacturer with medical diveces
  EN 60601-1: Medical electrical equipment Part 1: General requirements for safety (IEC:60601-1 :1998)
  EN 60601-1-2: Medical electrical equipment Part 1-2: General requirements for safety Collateral standard Electromagnetic compatibility Requirements and test (IEC 60601-1-2:2001)
 • профил на компанијата

  БО-ДИ-ТРЕЈД Термометри Македонија

  • Опис на компанијата:Термометри Македонија е компанија која е овластен увозник на повеќе европски и светски познати производители на професионални преносни мерни инструменти и фиксни контролни системи. Мерење и даталогирање на температура, влажност, проток и притисок на течности и воздух, ротација, вакуум, квалитет на воздух, индустриски вентили за специфични намени, pH, кондуктивност, нивометри, протокомери, како и детекција на запаливи и токсични гасови се само дел од производите кои Термометри Македонија може да Ви ги понуди. Производите кои ги нудиме се со екстремно висок квалитет и слободно можеме да кажеме дека се најдобри кои можете да ги најдете на нашиот пазар. Во Македонија сме директни застапници за следниве компании : •Dostmann Electronic, Burkert, Kobold, PCE-Instruments (Германија) •Crowcon (Велика Британија) •Tecnosoft, Controll Process (Италија) •Habonim (Израел) Нашите производи наоѓаат примена во : •Лаборатории, болници, фармации •Хемиски фабрики и прочистителни станици •Производство, складирање и транспорт на храна и лекови •Одгледување, складирање и транспорт на канабис и други култури кои растат во стакленици на контролирани услови •Оранжерии, винарии, кланици, рибници •Супермаркети, млекари, одгледување на печурки
  • Име на контакт лице:БО-ДИ-ТРЕЈД Термометри Македонија
  • Адреса:Лесновска 21
  • Поштенски број:1000
  • Град:Скопје , Македонија
  • Телефон #:070843999
  • Година на регистрација:2000  070843999

  корисничка поддршка