00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Универзалниот бавногоречки фитил


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Универзалниот бавногоречки фитил е средство за палење кое во склоп со рударската каписла служи за иницирање на експлозивни полнења, а самостојно за иницирање полнења со рударски црн барут.

  Се состои од континуирано полнење црн барут заштитен со ПВЦ омот кој обезбедува потполна водоотпорност.

  Бавногоречкиот фитил се применува за работа во суви и влажни услови како и за работа под вода до длабочина од 10 метри.

  Строго е забрането употреба во услови на појава на метан и јаглена прашина.

  Универзалниот бавногоречки фитил се намотува на калеми кои се пакуваат во кутии со димензии 240 x 240 x 850mm по четири калеми во секоја кутија.

  Пакувањето на бавногоречкиот фитил е прилагодено спрема АДР/97 прописите.

  Гарантниот рок на употреба подразбира складирање на експлозивот во суви и проветрени простории каде што температурата не го преминува опсегот од -20C до +30C, односно релативната влажност на воздухот не преминува 75%.

  Гарантниот рок на употреба, под пропишаниот начин на складирање е 12 месеци.
 • Категорија:Експлозиви
 • Продавач:Детонит
 • профил на компанијата

  Детонит

  • Опис на компанијата:Фабриката за експлозиви ДЕТОНИТ ДООЕЛ е изградена во 1978 година а со работа започнува во 1979 година. Основана е како дел од тогашната Хемиска индустрија “Милоје Закич” од Крушевац (денешна ТРАЈАЛ Корпорација) т.е како станица за производство на стопански експлозиви за потребите на рудникот за бакар и злато БУЧИМ. Од 1995 година фабриката функционира како посебно правно лице во склоп на ТРАЈАЛ Корпорација АД Крушевац. Покрај главната намена на фабриката да го снабдува рудникот Бучим со експлозив, Детонит уште во првите години на своето работење почнува да ги снабдува со експлозив и останатите рудници и каменоломи во Македонија како што се Фени Кавадарци, Тајмиште Кичево и други. Денес ДЕТОНИТ ДООЕЛ е современа компанија со имплементиран систем на квалитет по стандардот ISO 9001:2008 и СЕ знак за квалитет на своите производи и која пред се е пазарно ориентирана максимално задоволувајќи ги потребите на своите купувачи и освен домашниот пазар од 2010 година станува првиот извозник во Р. Македонија на стопански експлозив.
  • Име на контакт лице:Владо
  • Адреса:М.В.Трска б.б.
  • Поштенски број:2420
  • Град:Радовиш , Македонија
  • Телефон #:032 635 414
  • Локација на мапа:Прикажи  032635414

  корисничка поддршка