00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Полиамид (PA 6, PA 6 G, PA + MoS2) Инженерска-техничка пластика


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:PA6, PA6 G - Висококвалитетен материјал со изразито добри механички својства. Густина од 1,14 г/цм3, Се карактеризира со висока цврстина, жилавост на удар, отпорност на абење. Се користи во многу случаи како замена за метали. Примена : за изработка на машински делови-запчаници, ланчаници, клизни шини и водилки, тркала, пиксни.

  PA6+MoS2, PA6 G+MoS2 - Полиамид со фини честички на МоЅ2 ( молибден бисулфат, кои ја зголемуваат издржливоста и отпорноста на триење, без да се намали механичката отпорности ударната сила. Се користи за изработка за забчаници, чаури, вентили и електроизолациони компоненти.
 • Достапност:Има залиха
 • Продавач:Гуматерм
 • Земја на потекло:Германија
 • профил на компанијата

  Гуматерм

  • Опис на компанијата:Фирмата ГУМАТЕРМ е основана 2002 година. Почетоците се постепени но значителни, со оглед на специфичноста на материјалите и стоката која ја нудиме. Постепеното запознавање на клиентите со разновидните можности кои ги имаат со примена на нашите материјали, не носи чекор напред. Малиот и недоволен продажен простор во 2004 година е преселен на атрактивна локација во центарот на градот во простории од 100m2. Секогаш се стремиме да ги задоволиме потребите на потрошувачите, изнаоѓајќи оптимално и евтино решение. Материјалите се наменски и се применуваат во машинската индустрија, градежништвото, прехрамбената, хемиската индустрија, па се до домаќинствата. Инжињерската пластика нуди широки можности, и се повеќе се користи како замена за тешките и комплицирани метали и метални легури во машинството. Гумено-техничките производи исто така наоѓаат своја примена во гореспоменатите индустрии. Лепезата производи ја надополнуваат амбалажните материјали, кои се користат за заштита на стоката при нејзино складирање и транспортирање.
  • Име на контакт лице:Дарко Василевски
  • Адреса:11-ти Октомври 29/1 лок.5
  • Поштенски број:1000
  • Град:Скопје , Македонија
  • Мобилен #:071297968
  • Телефон #:023233551
  • Факс #:023233551
  • Година на регистрација:2002
  • Локација на мапа:Прикажи  023233551

  корисничка поддршка