00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

ПОЛИЕДЕРЕДЕРКЕТОН (PEEK)


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:ПОЛИЕДЕРЕДЕРКЕТОН ( PEEK ) е уникатен термопластичен материјал кој нуди одлична хемиска компатибилност, отпорен е на нафта, нафтени деривати и масла. Неговата специфична тежина изнесува 1,31гр/цм3. Деловите изработени од ПЕЕК инженерската пластика издржуваат работна температура до 260 Ц степени, притоа покажуваќи голем степен механичка отпорност, па затоа често се користи во средина каде има врела вода или пареа. Материјалот спаѓа во рангот на оние со висока цена, но искуствата покажуваат дека, инвестицијата во делови кои се полесни, посилни и со подолг рок на траење во тешки околности, секогаш се исплати.
 • Достапност:Има залиха
 • Продавач:Гуматерм
 • Земја на потекло:Германија
 • профил на компанијата

  Гуматерм

  • Опис на компанијата:Фирмата ГУМАТЕРМ е основана 2002 година. Почетоците се постепени но значителни, со оглед на специфичноста на материјалите и стоката која ја нудиме. Постепеното запознавање на клиентите со разновидните можности кои ги имаат со примена на нашите материјали, не носи чекор напред. Малиот и недоволен продажен простор во 2004 година е преселен на атрактивна локација во центарот на градот во простории од 100m2. Секогаш се стремиме да ги задоволиме потребите на потрошувачите, изнаоѓајќи оптимално и евтино решение. Материјалите се наменски и се применуваат во машинската индустрија, градежништвото, прехрамбената, хемиската индустрија, па се до домаќинствата. Инжињерската пластика нуди широки можности, и се повеќе се користи како замена за тешките и комплицирани метали и метални легури во машинството. Гумено-техничките производи исто така наоѓаат своја примена во гореспоменатите индустрии. Лепезата производи ја надополнуваат амбалажните материјали, кои се користат за заштита на стоката при нејзино складирање и транспортирање.
  • Име на контакт лице:Дарко Василевски
  • Адреса:11-ти Октомври 29/1 лок.5
  • Поштенски број:1000
  • Град:Скопје , Македонија
  • Мобилен #:071297968
  • Телефон #:023233551
  • Факс #:023233551
  • Година на регистрација:2002
  • Локација на мапа:Прикажи  023233551

  корисничка поддршка