00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Заштита од пренапони


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:
  • Претпоставуваме дека речиси на сите ни се случило да ни прегори апарат во домаќинството поради удар од гром, нагло снемување и доаѓање на струјата, вклучување друг уред кој што е голем потрошувач, зголемен напон во електро дистрибутивната мрежа итн. За да се спречи тоа, постојат т.н. пренапонски заштити, односно уреди кои што се приклучуваат вообичаено на кабелот за напојување или во главната табла со осигурувачи и служат за да ги заштитат електричните уреди како телевизори, компјутери, аудиосистеми, медицински уреди, репетиторски станици во телеком-оператори, итн.,аресторите во мили секунди пред да се оствари контактот помеѓу електричната инсталација и зголемениот напон ја прекинуваат врската (влезот) и вишокот на напон го спроведуваат кон заземјувачката инсталација.
  Примери на употреба:
  • Заштита на фиксна телефонска централа и други видови на телекомуникациона опрема
  • Заштита на базни станици
  • Заштита на телекомуникациона опрема
  • Заштита на главни интернет и кабелски јазли
  • Заштита на indoor и outdoor видео надзори
  • Заштита на сервери и сервер сали
  • Заштита на Data центри
  • Изолирани соларни и хибридни системи за напојување
  • Помошно напојување во трафо станици
  • Помошно напојување во хидро електрани и мини хидро електрани
  • Помошно напојување во термо електрани
  • Помошно напојување во трафо станици за ветро паркови и соларни електрани
  • Заштита на PLC и авроматици во производствени објекти
  • Помошно напојување во објекти за пречистување на отпадни води
  • Заштита на радиокомуникациона опрема за авио контрола на летење
  • Заштита на железнички ЕР објекти и сигнализации
  • Заштита на банкомати
  • Заштита на медициа штит за неопходно осветлување и безбедносни системи

  Потекло: J.PRÖPSTER –Германија. www.proepster.de
  Продавач: Блиц Гард ДООЕЛ Скопје. www.blitzguard.mk
 • Продавач:Блиц Гард
 • профил на компанијата

  Блиц Гард

  • Опис на компанијата:БЛИЦ ГАРД ДООЕЛ Скопје е компанија специјализирана за проектирање и изведба на инсталации за громобранска заштита, заземјување и заштита од пренапони. Покрај овие дејности нашата компанија се занимава и со трговија на високо квалитетни сертифицирани германски елементи за громобранска заштита. Единственото нешто за кое нема компромис е квалитетот. Сите наши производи се пропратени со десет годишна гаранција и сертификати за истите. Сите од нас понудени проектни решенија, изведби и елементи за громобранска заштита одговараат и се во согласност со најстрогите европски стандарди и барања во оваа област т.е ЕВРОПСКИОТ СТАНДАРД EN 62305 и ФРАНЦУСКИОТ СТАНДАРД NF 17-102, кои се активни и во Р.Македонија.
  • Име на контакт лице:Блиц Гард
  • Адреса:Војвода Васил Чакаларов 41/1
  • Град:Скопје , Македонија
  • Телефон #:076 200458  076200458

  корисничка поддршка