00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Откуп на стари возила


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Автомобилите и останатите возилата кои се неисправни, нефункционални или повеќе не ги задоволуваат критериумите на ЕКО стандардите за употреба исто така се предмет на рециклирање. Стручните лица на Екоцентар 97 првично ги демонтираат возилата, а потоа се сортираат металите, текстилот, стаклото, гумите како и опасните супстанци од маслата кои ги има во автомобилите.

  Откупот на старите автомобили се врши по килограм, а Екоцентар 97 издава соодветна документација која што понатаму служи возилото да биде одјавено во надлежните министерства во земјата и странство.
 • Достапност:Контакт
 • Продавач:Екоцентар 97
 • профил на компанијата

  Екоцентар 97

  • Опис на компанијата:Компанијата Екоцентар 97 активно се занимава со рециклирање повеќе од 20 години. Основна дејност е откуп, селекција, преработка и транспорт на секундарни суровини, како необоени (железо и челик) и обоени метали (бакар, алуминиум, месинг, калај, олово, никел и сл.) Екоцентар 97 исто така се занимава и со откуп и рециклирање на стари автомобили, акумулатори, отпадни кабли, Екоцентар 97 презема електичен и електронски отпад, како и батерии, сé со цел правилно управување со отпадот и заштита на животната средина. Исто така, тимот на Екоцентар е обучен да демонтира, отстранува, транспортира и процесира нефункционални индустриски машини, челични конструкции, телекомуникациски уреди и инфраструктура. Компанијата поседува атестиран XRF Спектрометар уред за анализа на хемискиот состав на сите видови на легури. Освен за сопствени потреби, Екоцентар 97 го користи XRF спектрометарот за изготвување на анализи за потребите на своите коминтенти и соработници. Како резултат на иновативност и професионалност Екоцентар во последните години стана една од водечките фирми во својата дејност, не само во Македонија туку и во регионот. Екоцентар 97 работи по сите законски регулативи и ги поседува сите потребни дозволи за транспорт, складирање и третман на опасен и неопасен отпад. Мисијата на Екоцентар 97 е да ги намали штетните и опасни материјали во природата и да спречи понатамошно загадување со цел да се обезбеди поздрава и почиста животна средина.
  • Име на контакт лице:Ekocentar 97
  • Адреса:ул.1632 бр.10/2 кај Кванташки пазар
  • Поштенски број:1040
  • Град:Скопје , Македонија
  • Телефон #:022551248
  • Факс #:02 2551068
  • Година на регистрација:1997
  • Број на вработени:35
  • Локација на мапа:Прикажи  022551248

  корисничка поддршка