00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

БАРУН – Јачмен со исклучителен приност и квалитет


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Биолошко – продуктивни карактеристики: - Отпорност на ниски температури ; - Ниска сорта ( околу 80cm ), со цврсто и еластично стебло ; - Време на зреење: средно рана сорта ; - Отпорност на болести: одлична ; - Отпорност на полегнување: одлична ; Карактеристики на зрното и технолошки квалитет: - Големо зрно со маса на 1000 зрна од 46-48g ; - Хектолитарска маса: 68-72kg ; - Содржина на протеини: 10,5-13% ; - Застапеност на зрна I класа > 90% ; Агротехника: - Оптимална густина на сеидба од 900-1100 кл.зрна/м2 ; - Оптимален рок за сеидба: 1-20 октомври ; - Добар квалитет се постигнува со примена на соодветна технологија на производство ; Намена: - Сорта наменета за производство на јачменов слад, сточна храна и човечка исхрана;
 • Достапност:Контакт
 • Продавач:Клечовце
 • профил на компанијата

  Клечовце

  • Име на контакт лице:Клечовце
  • Адреса:3-та Македонска бригада 66
  • Град:Куманово , Македонија
  • Телефон #:031 476061
  • Локација на мапа:Прикажи  031476061

  корисничка поддршка