00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Производство на памучни тканенини


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Производство на памучни ткаенини со тежина од 35 гр./м2 до 260 гр./м2, и тоа сирови, бели и боени. Кујнски крпи.
 • Категорија:Ткаенини
 • профил на компанијата

  АД Алкалоид Берово

  • Опис на компанијата:АД Алкалоид Берово е компанија која се занимава со производство на текстилни производи од 100% памук, како што се памучни ткаенини и санитетски материјали, а исто така има и сопствени финални производи за широка потрошувачка. Произведуваме: • Санитетски материјали како што се хидрофилна газа, стерилна газа и калико завој • Памучни ткаенини во различни бои (сирови, бели или обоени) и различни тежини (од 35 гр/ м2 до 260 гр/м2) • Тетра бебешки пелени во различни бои и големини (бела, штампана или обоена) • Медицинска облека и болнички постелнина • ХТЗ облека од бел или темноплав кепер Компанијата е основана во 1961 година како средно претпријатие, а во 1990 година е регистрирана како акционерско друштво со целосен технолошки процес. Денес, АД Алкалоид Берово има вработено повеќе од 100 лица и има годишен приход од над 2 милиони евра. Тоа е единствената македонска компанија која произведува хидрофилна газа, стерилна газа и калико завои во согласност со меѓународните стандарди за овој вид на материјали. Компанијата има развиено свој процес за производство на ткаенини од различен тип и тежина изработени од 100% памучно предиво. Прво, произведените ткаенини се белат и се бојат, а потоа се конфекционираат. Кога ќе завршат процесите на производство, имаме финални продукти, кои потоа се продаваат како на домашниот така и на странските пазари. Како извозно ориентирана компанија ние продаваме повеќе од 80% од нашите производи на пазарот во земјите од ЕУ.
  • Име на контакт лице:Благојчо Јовевски
  • Адреса:Маршал Тито 5
  • Град:Берово , Македонија
  • Мобилен #:072 210448
  • Телефон #:033 471504
  • Факс #:033 471250
  • Локација на мапа:Прикажи  033471504

  корисничка поддршка