00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Експанзиони Садови 18 л


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Експанзиските садови наменети се за превземање на вишокот на притисок во затворениот систем на централното греење, систем на санитарна вода или пак соларен систем.При загревање на течноста во затворените системи , течноста ја зголемува својата запремина. Тоа ширење како последица има зголемување на притисокот во системот доаѓа прелевање на течноста од системот во експанзионите садови. Овие садови содржат мембрана, аод друга страна наполнета е со душик.Бидејќи притисокот се шири, тоа делува на мембраната која се притискува и на тој начин го изедначува притисокот на водата во цевките во системот кој е инсталиран. Со ладење на течноста, притисокот попушта и душикот се декомпримира , и на тој начин повторно ја тера водата во цевките. Сето тоа се случува без присуство на воздух, па со тоа се спречува корозијата во внатрешноста на експанзиониот сад.
 • Достапност:Контакт
 • Продавач:Термо-Вод
 • профил на компанијата

  Термо-Вод

  • Име на контакт лице:Сулејман
  • Адреса:Едвард Кардељ б.б. (Мислешески пат)
  • Поштенски број:6330
  • Град:Струга , Македонија
  • Мобилен #:070 / 394716
  • Телефон #:(070)247894
  • Локација на мапа:Прикажи  070247894

  корисничка поддршка