00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

Ѓубриво за земјоделство АМОНИУМ НИТРАТ


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Зошто е потребно да се аплицираат ѓубрива врз почвата?

  - Со одгледување на одредени култури врз почвите доаѓа до осиромашување од одредени

  хранливи елементи. Бидејќи процесот на создавање на достапни хранливи елементи

  преку процесите во почвата е доста бавен, па затоа е потребно преку апликација на

  вештачки ѓубрива да се надополнат елементите што недостасуваат во почвата, а се

  есенцијални за исхраната на растенијата.

  ПРИМЕНА НА АМОНИУМ НИТРАТ – КЛУЧ ЗА УСПЕШНО ПРОИЗВОДСТВО

  Неохим е акционерско друштво кое се наоѓа во Димитровград, Бугарија и се занимава со производство и трговија на минерални ѓубрива, органски и неоргански производи.

  Во 1951 г. го започнува своето производство со нитратни и фосфорни ѓубрива, за подоцна во 1987 г. отвара потполно нов комплекс за производство на амонијак, азотна киселина и амониум нитрат на повеќе од 10 000 тони на годишно ниво.

  Современо земјоделско производство бара и современа агротехика, а ѓубрењето е врв на агротехнички мерки.

  Амониум нитрат е вештачко ѓубриво со формула NH4NO3, и содржи азот и во амонијачна и во нитратна форма. Високо ефективно минерално ѓубриво што содржи не помалку од 34,4% азот.

  Ѓубривото е произведео со употреба на климатизирани додатоци кои содржат калиум, магнезиум сулфат или сулфат во износ како фосфатот.

  Амониум нитрат е наменет за сите видови на почва, карактеристичен за оние почви кои лесно го апсорбираат азотот.

  Ова ѓубриво дава посебно добри резултати доколку се користи во рана пролет за хранење на семиња како ‘рж и пченица.

  Амониум нитратото ги обезбедува растенијата со потребната количина на азот, што е од особена важност во периодот на интензивен раст. Фертилизацијата не само што осигурува ефективен раст созревање, побрз развој на коренот, апсорпција на хранливи материи, туку и го спречува
  пожолтувањето на листовите. Азотот стимулира и регулира многу витални процеси во растот на растението. Растенија кои се збогатени со амониум нитрат конзумираат помалку вода, содржат повеќе протеини и шеќер и имаат подолг период на вегетација.
 • Достапност:Контакт
 • Продавач:Агростарт
 • профил на компанијата

  Агростарт

  • Опис на компанијата:ЗЗ Агростарт е компанија основана и успешно работи уште од 1990 г. Од самиот почеток е ориентирана да ги задоволи потребите на потрошувачите во областа на агрокултурата. За таа поставена цел ги развиваме сите сегменти од оваа област: дистрибуција, услуги и трговија. ЗЗ Агростарт работи како увозник, генерален застапник и дистрибутер во Р. Македонија и успешно соработува со повеѓе компании од странство за производство на минерални ѓубрива, различни видови на концентрати, семе за земјоделски производи, а од 2001 г. Агростарт е генерален застапник и увозник на премикси за сточна храна Likra од Линц, Австрија. Продолжуваме со нашето работење во вертикално интегриран агробизнис, подржан од солидна историја на одржливост и раст. Агростарт постојано го зголемува својот асортиман на производи и нејзиниот континуиран раст на е наша обрврска . Фокусот на компанијата е насочен кон долгорочни цели и стратегии преку воведување на нови производи и услуги, како и проширување на други пазари. Задоволување на потребите на потрошувачите е наша главна цел. 25 г. постоиме за Вас.
  • Име на контакт лице:Агростарт
  • Адреса:с.Режановце б.б.
  • Град:Куманово , Македонија
  • Телефон #:031478656
  • Факс #:031 438699
  • Локација на мапа:Прикажи  031478656

  корисничка поддршка