00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

КОТЕЛ (ПЕЧКА) НА ПЕЛЕТИ THERMOFLUX 35kw PELLING ЗА ПОВРЗУВАЊЕ СО ПАРНО


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Топловодниот котел THERMOFLUX PELLING e компактен,модерен, технолошки напреден и автоматски котел на пелети за загревање на куќи, станбени и индустриски објекти.

  Врвната конструкцуја и дизајнот како и управувањето со процесот на производство и целокупното функционирање на котлите се докажани со TÜV THÜRINGEN Сертификат за квалитет на Техничкиот Универзитет во Виена, Австрија (Technische Universität Wien, ISO 9001:2008 Сертификат, DIN Сертификар, како и CE Сертификат.

  Котлите се со јачини од: PELLING 25kW; PELLING 35kW, PELLING 40kW, PELLING 50kW, PELLING 75kW, PELLING 100kW. Котлите THERMOFLUX PELLING се компактни, што ги издвојува од останатите котли на пазарот. Изработени се од квалитетен котловски челик, а изолирани со тврдо пресувана минерална волна, со што се спречува непотребно оддавање на топлината во просторот каде што се сместени на пример: котлера, гаража, визба, подрум, под скали и слично, но целата енергија (топлина) ја предаваат на парно инсталацијата.

  Котелот е тропромаен,со три високи промаи,со една главна централно поставена голема пламена цевка и радијално поставени повеке бројни пламени цевки (цевни изменувачи),а во цевните изменувачи се сместени спирални тубулатори кои овозможуваат максимално искористување на топлината од пламенот и гасовите кои се ослободуваат при согорувањето на пелетите, смалувајќи ја брзината и температурата на излезните гасови, а со самото тоа се намалува потрошувачката на енергенсот односно пелетите. Овие карактеристики на котелот PELLING обезбедуваат висок степен на искористување,92%, далеку поголема искористивост во однос на класичните котли.

  Котлите се со модерен дизајн и најсовремена конструкција, со технологија на изработка на високо ниво и со вградена комплетна и неверојатно прецизна автоматика. Автоматската регулација овозможува откако котелот ќе ја достигне зададената температура, автоматски да се намали силата на греењето, и да се одржува еден постојан лесен оган, максимално штедејќи го енергенсот без непотребно трошење на пелетите.

  Со опаѓање на температурата регулациониот систем сам ја зголемува моќноста и догрејувањето на котелот. Значи, котелот постојано одржува константна температура во просториите кои ги загрева, и тоа толкава колку што пртходно му ја задал корисникот и во временски интервали (од-до) кои му се зададени и тоа со максимална заштеда.

  Има дневен и неделен тајмер со можност за задавање дури и до 4 различни временски интервали во текот на денот. Системот спрема зададените параметри и интензитет самостојно ја дозира количината на пелетите од резервоарот во ложиштето.

  Значителна улога во процесот на согорување на пелетите има и вградениот (усисен) вшмукувачки вентилатор, кој освен што го помага согорувањето, максимално ја спречува можноста од појава на "повратен пламен", а воедно ја издувува пепелта од согорените пелети во пепелникот кој е инкорпориран на дното од котелот. На оџакот од котелот има сонда која ја мери температурата на издувните гасови со што врши и дополнителна заштеда недозволувајќи да има непотребно губење на топлина низ оџакот.Количеството на формирана пепел од согорувањето на пелетите е минимално само 0,8-1% (8-10kg пепел на 1ton пелети), со што одржувањето на котелот е многу едноставно.

  Греењето на пелети во моментов е апсолутен хит бидејќи е трипати поефтино од греењето на нафта и струја. Со нашите котли и камини на пелети заштедувате, а сте потполно стоплени во секое време.

  Можност за плаќање на 12 рати без камата!

  tehnoauto-akcija
 • Достапност:Има залиха
 • Продавач:Техно Ауто
 • Гаранција:5 години
 • профил на компанијата

  Техно Ауто

  • Опис на компанијата:Опрема за Греење и Климатизација | www.tehnoauto.com.mk | ТЕХНО АУТО ДООЕЛ е формирана ноември 1990 година, со основна дејност увоз - извоз и трговија на големо и мало. Главните дејности и делокруг на работење на фирмата е во правецот на ГРЕЕЊЕ, КЛИМАТИЗАЦИЈА И ВЕНТИЛАЦИЈА. ТЕХНО АУТО располага со сопствен деловен простор и продавница, како и лесен товарен транспорт за доставување роба до добавувачите. За сите наши производи имаме обезбедено сервис и резервни делови, а нудиме и помош при проектирање и инженеринг на секакви видови инсталации од областа на греење, климатизација и вентилација во соработка со искусни и проверени проектанти, докажани низ нашиот долгогодишен ангажман. Во нашиот асортиман на производи се наоѓаат: котли и камини на пелети и дрва, пелети, котли на нафта и гас, алуминиумски и панелни радијатори, фенкоилери, чилери, клима комори и целосна опрема за инсталација. ТЕХНО АУТО е генерален застапник за Македонија на следните фирми со производен програм од областа на греење, ладење, вентилација и климатизација: ThermoFLUX од БиХ, Topling од БиХ, Pekpan од Турција, Ecoflam од Италија, Kostopoulos од Грција, Aliseo group од Италија (Eden, Mekar, Venco), Rhoss од Италија, K-Flex од Италија.
  • Име на контакт лице:Продажба
  • Адреса:бул.Јане Сандански 9-А лок.16
  • Поштенски број:1000
  • Град:Скопје , Македонија
  • Телефон #:00 389 (0) 2 2463333
  • Година на регистрација:1990
  • Локација на мапа:Прикажи  022463333

  корисничка поддршка