00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

ARIA ARHB3VI32-12WF / ARHB3VO32-12

ARIA ARHB3VI32-12WF / ARHB3VO32-12

Цената е со вклучен ДДВ
27.990 MKD

 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:Модел: AR3VI32-12WF / AR3VO32-12  Карактеристики:

  - Heating belt - вграден грејач на компресор и шасија

  - Wi-Fi Standard - контролирање на клима уредот преку вашиот смартфон

  - R32 ECO Refrigerant - еко фреон со 68% помал потенцијал за глобално затоплување

  - Powerful Self-Cleaning - ефективно чистење на климата со која се спречува развивање на бактерии

  - A+++ - иновативна технологија која овозможува одлични перформанси со најниски трошоци

  - Triple Action Filter - троен филтер со Vitamin C, Silver Ion и Cold Catalyst

  - Golden Fin - златна антикорозивна облога на изменувачите која го продолжува животниот век на климатизерот

  - Low Ambient cooling - специјалниот дизајн на надворешната единица овозможува ефективно ладење дури и на -15оC

  - 8oC Heating - уклучете ја оваа функција за да го заштите вашиот дом од замрзнување

  - Ionizer - ефективна абсорпција на 90% од бактериите, ги отсранува непријатните мириси

  - Follow Me - оваа функција ви овозможува мерење на температура на далечинскиот со што овозможува поголем комфорт и заштеда на енергија

  - Sterilization HEPA Filter - ги отстранува и најмалите честички на прав од воздухот

  - 4 Way Air Flow - можност за дување во 4 насоки

  - Ultra Silence Mode - овозможува ултра тивко работење на вашиот климатизер  Технички карактеристики:

  Капацитет на ладење: 12.000 (2.800-14.200) Btu/h

  Капацитет на ладење: 3.51 (0.82-4.16) kWatt

  Капацитет на греење: 13.000 (2.900-16.300) Btu/h

  Капацитет на греење: 3.81 (0.84-4.78) kWatt

  Ладење:

  - Pdesign: 3.5 kW

  - Енергетска класа: A++

  - SEER: 7.0

  - Годишна потрошувачка: 175 kWh/year

  Греење (Средна зона):

  - Pdesign: 2.7 kW

  - Енергетска класа: A+

  - SCOP: 4.1

  - Годишна потрошувачка: 922 kWh/year

  Греење (Топла зона):

  - Pdesign: 3.3 kW

  - Енергетска класа: A+++

  - SCOP: 5.1

  - Годишна потрошувачка: 906 kWh/year

  Напон / Фреквенција / Фази (V/Hz/Ph): 220-240 / 50 / 1

  Влезен напон:

  - Ладење: 0.2 - 6.9 A

  - Греење: 0.6 - 7.4 A

  Влезна струја:

  - Ладење: 1089 (50 - 1.600) W

  - Греење: 1050 (130 - 1.710) W

  Проток на воздух (High/Medium/Low): 515 / 459 / 294 m3/h

  Бучност:

  - Внатрешна единица (Silence/Low/Medium/High): 21 / 22 / 32 / 38 dBA

  - Надворешна единица: 54 dBA

  Ниво на звучна моќност:

  - Внатрешна: 56 dBA

  - Надворешна: 60 dBA

  Компресор: Rotary

  Течна линија / Гасна линија (inch): 1/4" / 3/8"

  Кабел: 3x1.5 mm2

  Комуникациски кабел: 5x1.5 mm2

  Осигурачи: 3x10 A

  Димензии (ШxДxВ):

  - Внатрешна единица: 802x189x297 mm

  - Надворешна единица: 770x300x555 mm

  Тежина:

  - Внатрешна: 8.2 kg

  - Надворешна: 27 kg

  Фреон (kg): R32 / 0.8

  Опсег на работа:

  - Ладење: -20~50 C

  - Греење: -20~30 C
 • Seller:Џиви
 • company profile

  Џиви

  • Company introduction:ЏИВИ ДОО Гевгелија е компанија основана во 1992 година, кога започна со трговија на аудио-видео опрема и апарати за домаќинство. Од самиот почеток ЏИВИ остварува успешни деловни резултати и постојано инвестирање во изградба на нови објекти и проширување на понудата. Во 1997 година компанијата се сели во нов продажен салон во близина на автобуска станица во Гевгелија, при што е извршено проширување на асортиманот со бела техника, климатизери и грејни тела. Во 2002-та е отворен нов салон, со изложбен простор од 750 метри квадратни, со паркинг простор и магацин. Во 2012-та се гради и уште еден објект,кој ќе одговори на потребите ... Развојот на ЏИВИ од формирањето до денес е континуиран, се реализира на основа на стратегиски цели и е насочен кон проширување на дејностите од областа на греење, ладење и вентилација со проектирање и изведба, како и проекти за заштеда на енергија и обновливи извори на енергија. Преку постојано задоволување на инвеститорите и клиентите/купувачите нудејќи им производи и услуги согласно прифатените стандарди и бараниот квалитет, преку соработка со партнерите од својата дејност која придонесува за корист на сите страни, со овозможување на мотивирачка работа и соодветни услови за работа на своите вработени, да обезбедиме континуиран успешен настап на пазарот во Македонија во соработка со други партнери да ја прошириме сопствената работа на пазарот во поблиското опкружување. Располагаме со стручен и искусен кадар, кој изработува идејни решенија како и со стручни екипи за монтажа кои секој проект го направат реалност според сите стандарди и технички прописи, по принципот клуч на рака.
  • Contact Person Name:Џиви
  • Address:Железничка 8-a
  • Post Code:1480
  • City:Gevgelija , Macedonia
  • Cell Phone #:034 214299
  • Telephone #:034 211299
  • Fax #:034 218299
  Retail Price - VAT Included:38.500 MKD

  PROfessional PFVI32-18WF / PFVO32-1 ...

  Retail Price - VAT Included:23.500 MKD

  PROfessional PFVI32-12WF / PFVO32-1 ...

  Retail Price - VAT Included:33.600 MKD

  COOPER&HUNTER ARCTIC INVERTER (R32) ...

  Retail Price - VAT Included:40.900 MKD

  COOPER&HUNTER ARCTIC INVERTER (R32) ...
  034211299

  shopping assistance