00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

  • Language

Политика за колачиња

ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЧИЊА

Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки, кои се сместуваат во Вашиот компјутер или мобилен телефон од страна на веб страниците кои ги посетувате. Овие текстуални датотеки можат да бидат прочитани од страна на веб страниците кои ги посетувате и да помогнат во Вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб страницата. Овие текстуални датотеки можат да бидат „постојани“ или „привремени“. Постојаните колачиња (cookies) остануваат на Вашиот компјутер и кога ќе го исклучите пребарувачот (ќе преминете во офлајн состојба), додека привремените се бришат штом го затворите интернет пребарувачот. Колачињата (cookies)  се користат за повеќе цели, како на пример за да се запомнат Вашите активности и преференции (вклучувања, јазични преференции, големина на фонт или како да ви се прикажува страницата), за да се обезбеди персонализирана/приспособена содржина на веб страницата и да се прикаже навигациската историја на истата.  

MarketKonekt има право (но не и обврска) на компјутерот на Корисникот или на други терминални уреди да инсталира колачиња - мали текстуални датотеки кои се зачувани на некоја интернет страница преку интернет сервер на хард дискот на Корисникот и дава можност за обновување на информациите за Корисникот бидејќи тие ги препознаваат сајтовите/страниците што неговиот/нејзиниот терминален уред ги користи и/или пребарува

При обезбедувањето на услугите, MarketKonekt задржува информации и добива пристап до информациите и процесите кои се зачувани на терминалниот уред на корисникот со цел: 

  1. на Корисникот да му обезбеди нормален и квалитетен пристап до Услугите, заедно со сите функционални можности; да провери присуство на скрипти, софтверски апликации и подесувања на терминалниот уред на корисникот, кои се неопходни за нормален пристап и користење на Услуги и да ги извести него/неа доколку ги нема;

 

  1. да следи и да се спречи користење на мулти-сметки (регистрирање и користење на повеќе Кориснички сметки од страна на истото лице) со злонамерни дејствија;

 

  1. визуализира и не-визуализира елементи од MarketKonekt веб-сајтот за кои има посебни барања кои се или не се компатибилни на одредени карактеристики, квалитети или опции на терминалниот уред на Корисникот (на пример: широчина на екран, резолуција и други);

 

  1. да ги прилагоди Услугите и да обезбеди автоматско прикажување или криење на различни елементи од MarketKonekt веб-сајтот, во согласност со желбите и подесувањата на корисникот;

 

  1. да ги рекламира и истражува преференците на Корисникот.

MarketKonekt користи два вида на колачиња - Session cookies - "привремени" (кои се избришани од меморијата на терминалниот уред на корисникот кога корисникот го затвора интернет прелистувачот) и Persistent cookies - "постојани" (кои се зачувуваат на терминалниот уред на корисникот додека тој /таа не ги избрише).

За што се користат Session cookies (привремени колачиња)?

Колачето за сесии содржи информации што се зачувани на локација за привремена меморија и потоа се бришат по завршувањето на сесијата односно затворањето на веб-прелистувачот. Ова колаче зачувува информации што корисникот ги внел и ги следи движењата на корисникот во рамките на веб-страницата. Овие колачиња се бришат во оној момент кога корисникот го затвора интернет прелистувачот.

За што се користат Persistent cookies (постојани колачиња)?

Постојаното колаче ги обезбедува кориснички преференции, поставки и информации за идните посети. Постојаните колачиња овозможуваат удобен и брз пристап на веб страната со цел подобрување на корисничкото искуство. Постојаните колачиња ссе зачувуваат на уредот на корисникот додека тој не ги избрише.

Колачињата кои ги користи MarketKonekt не зачувуваат информации (лични податоци) кои овозможуваат идентификација на корисникот како физичко лице. Нивната намена е исклучиво да се идентификува користеното од страна на прелистувачот и/или терминалниот уред на Корисникот.

Корисникот има право во секое време да го одбие зачувувањето и/или пристап до информациите кои се зачувани на терминалниот уред кој го користи Корисникот.

Забраната и/или бришењето на колачињата од страна на Корисникот може целосно или делумно да му оневозможи на Корисникот да пристапи до MarketKonekt веб-сајтот и/или Услугите, да ги промени или отстрани преференциите што Корисникот претходно ги поставил на MarketKonekt веб-сајтот и/или значително да го влоши квалитетот на Услугите, за што MarketKonekt не презема одговорност.

Корисникот има право во кое било време од MarketKonekt да добие информација за податоците кои се зачувани на неговиот терминален уред, со испраќање прашање до MarketKonekt на следната e-меjл адреса: info[at]marketkonekt[dot]com (е-мејл адресата е напишана на овој начин со цел да не заштити од SPAM; Ве молиме заменете ги [at] со @, и [dot]со ‘.’)

Колачињата може да се инсталираат, исто така, и од страна на трети лица со цел да се рекламираат стоки и услуги кои можат да бидат интересни за Корисникот кога тој/таа го посетува MarketKonekt веб-сајтот и другите веб-страници. MarketKonekt нема пристап или контрола врз употребата на колачињата. Овие колачиња, исто така, собираат информации за начинот на користење на MarketKonekt веб-страница, како на пример кој веб-сајт го пренасочил Корисникот кон MarketKonekt веб-сајтот, кои интернет страници од MarketKonekt веб-сајтот ги посетил Корисникот, информации за посетите на Корисникот на други веб-сајтови, но не прибира информации како што се имиња, e-пошта адреси, други информации за контакти или други лични податоци кои би му овозможиле на некое трето лице да го идентификува Корисникот и да стапи во контакт со него/неа.

Линкови за корисни информации околу колачињата:

Microsoft Internet Explorer:

https://support.microsoft.com/en-gb/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Google Chrome:

https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en

Mozilla Firefox:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences

Apple Safari:

https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

 

Последно променето на: 15.06.2021

Would you like to receive seasonal discounts?


070/287-777

shopping assistance