00

Login to your profile




New user? | Forgot password?

 • Language

Полиамид (PA 6, PA 6 G, PA + MoS2) Инженерска-техничка пластика


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:PA6, PA6 G - Висококвалитетен материјал со изразито добри механички својства. Густина од 1,14 г/цм3, Се карактеризира со висока цврстина, жилавост на удар, отпорност на абење. Се користи во многу случаи како замена за метали. Примена : за изработка на машински делови-запчаници, ланчаници, клизни шини и водилки, тркала, пиксни.

  PA6+MoS2, PA6 G+MoS2 - Полиамид со фини честички на МоЅ2 ( молибден бисулфат, кои ја зголемуваат издржливоста и отпорноста на триење, без да се намали механичката отпорности ударната сила. Се користи за изработка за забчаници, чаури, вентили и електроизолациони компоненти.
 • Availability:In Stock
 • Seller:Gumaterm
 • Place of Origin:Germany
 • company profile

  Gumaterm

  • Company introduction:Фирмата ГУМАТЕРМ е основана 2002 година. Почетоците се постепени но значителни, со оглед на специфичноста на материјалите и стоката која ја нудиме. Постепеното запознавање на клиентите со разновидните можности кои ги имаат со примена на нашите материјали, не носи чекор напред. Малиот и недоволен продажен простор во 2004 година е преселен на атрактивна локација во центарот на градот во простории од 100m2. Секогаш се стремиме да ги задоволиме потребите на потрошувачите, изнаоѓајќи оптимално и евтино решение. Можеме да се пофалиме дека од отпочнувањето на фирмата па до денес, цените на материјалите постепено бележат намалување, и во просек се намалени за преку 25%, се со цел да се постигне меѓусебна доверба меѓу нас и нашите клиенти. Материјалите се наменски и се применуваат во машинската индустрија, градежништвото, прехрамбената, хемиската индустрија, па се до домаќинствата. Инжињерската пластика нуди широки можности, и се повеќе се користи како замена за тешките и комплицирани метали и метални легури во машинството. Гумено-техничките производи исто така наоѓаат своја примена во гореспоменатите индустрии. Лепезата производи ја надополнуваат амбалажните материјали, кои се користат за заштита на стоката при нејзино складирање и транспортирање.
  • Contact Person Name:Дарко Василевски
  • Address:11-ти Октомври 29/1 лок.5
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Cell Phone #:071297968
  • Telephone #:023233551
  • Fax #:023233551
  • Year registered:2002
  • Geo Location:Show



  023233551

  shopping assistance