00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

ТЕФЛОН (PTFE) во прачки, плочи и платна обични и самолепливи


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:Тефлонот има одлични механички, термички, хемиски и електроизолациони својства, со специфична тежина од 2,18 гр/цм3 и отпорност на температура од -200 Ц степени до +250 Ц степени. Се применува во хемиската, електро, машинската, прехрамбената, фармацевтската индустрија, црната и обоена металургија, за изработка на заптивки лежишта, електро и топлотни изолатори.
 • Availability:In Stock
 • Seller:Gumaterm
 • Place of Origin:Spain
 • company profile

  Gumaterm

  • Company introduction:Фирмата ГУМАТЕРМ е основана 2002 година. Почетоците се постепени но значителни, со оглед на специфичноста на материјалите и стоката која ја нудиме. Постепеното запознавање на клиентите со разновидните можности кои ги имаат со примена на нашите материјали, не носи чекор напред. Малиот и недоволен продажен простор во 2004 година е преселен на атрактивна локација во центарот на градот во простории од 100m2. Секогаш се стремиме да ги задоволиме потребите на потрошувачите, изнаоѓајќи оптимално и евтино решение. Можеме да се пофалиме дека од отпочнувањето на фирмата па до денес, цените на материјалите постепено бележат намалување, и во просек се намалени за преку 25%, се со цел да се постигне меѓусебна доверба меѓу нас и нашите клиенти. Материјалите се наменски и се применуваат во машинската индустрија, градежништвото, прехрамбената, хемиската индустрија, па се до домаќинствата. Инжињерската пластика нуди широки можности, и се повеќе се користи како замена за тешките и комплицирани метали и метални легури во машинството. Гумено-техничките производи исто така наоѓаат своја примена во гореспоменатите индустрии. Лепезата производи ја надополнуваат амбалажните материјали, кои се користат за заштита на стоката при нејзино складирање и транспортирање.
  • Contact Person Name:Дарко Василевски
  • Address:11-ти Октомври 29/1 лок.5
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Cell Phone #:071297968
  • Telephone #:023233551
  • Fax #:023233551
  • Year registered:2002
  • Geo Location:Show  023233551

  shopping assistance