00

Login to your profile




New user? | Forgot password?

 • Language

INDUSTRIAL WOOD CHIP - PELLET BOILER THERMOFLUX ECOCHIP


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:Топловодниот котел EcoChip 150 и 300 е предвиден за ложење на дрвена сечка и дрвен пелет. Овие горива спаѓаат во обновливи извори на енергија и нивното користење овозможува огромни заштеди.

  Системот на работа му овозможува на корисникот комфор при употреба, како и минимални обврски околу одржувањето. Котлите се опремени со автоматски полжав за внес на горивото, автоматска потпала и повеќе нивоа на термичка заштита.

  Технологијата на изработка на котелот со најсовремени компоненти го прават сигурен во работата и лесен за управување. Благодарение на модуларната конструкција, поставувањето и приклучувањето на котелот е многу едноставно.

  Котлите од серијата EcoChip испуштаат најмалку штетни емисии и овозможуваат максимално искористување без оглед на степенот на работа, што се должи на најсовремената контролна регулација со вградена ламбда сонда, при што согорувањето во секој момент е прилагодено на јачината на греење.

  ПРЕДНОСТИ:

  – ЕДНОСТАВНО УПРАВУВАЊЕ СО КОТЕЛОТ

  – ЗАФАЌААТ МАЛ ПРОСТОР И БЛАГОДАРЕНИЕ НА МОДУЛАРНАТА ИЗВЕДБА ОВОЗМОЖУВААТ ЛЕСЕН ПРИСТАП

  – НИСКА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА

  – МАКСИМАЛНО ИСКОРИСТУВАЊЕ БЕЗ ОГЛЕД НА СТЕПЕНОТ НА РАБОТА

  – ИЗРАБОТЕН ОД ВИСОКОКВАЛИТЕТНИ МАТЕРИЈАЛИ

  – НИСКА ЕМИСИЈА НА ШТЕТНИ ГАСОВИ



  Дополнителни информации

  Предности кои го истакнуваат EcoChip котелот во нашиот регион:

  – Наменет е за согорување на дрвена сечка и пелети

  – Автоматска регулација опремана со ламбда сонда

  – Ниска цена на енергенсот

  – Автоматско чистење на ложиштето и изменувачите

  – Голема автономија во работата

  – Едноставно одржување

  – Голема заштеда со минимален напор (човечкиот фактор е сведен на минимум)
  Намена – Котелот е наменет за индустриски кои имаат голема потреба од енергија. Греењето на сечка е долгорочна и најисплатлива инвестиција. Најголема предност на овој котел е тоа што може да согорува сечка со висок степен на влажност. Поточно околу 3m3 сува сечка заменува 1t пелети. Цената на сечката е секогаш ниска затоа што за нејзината припрема не се потребни хали и комплекси. Загревањето на објект со сечка е неспоредливо поефтино во споредба со загревањето на пелети.

  Регулација – Регулацијата со екранот на допир во боја е многу едноставна. Комората за согорување е направена од специјален високо-температурен шамот што овозможува целосно искористување на сите енергенси кои се користат.

  – Согорувањето е управувано од ламбда сонда. Ламбда сондата постојано ги контролира димните гасови и управува со доводот на примарниот и секундарниот воздух, така секогаш има совршени вредности на согорување и се постигнуваат најниски вредности на емисии без разлика на степенот на работа на котелот и горивото кое го користи. Резултатот е мала потрошувачка на горивото и ниски емисии на штети гасови.

  – Системот на автоматско чистење на ложиштето ни овозможува сигурна потпала и довод на воздух за согорување.

  – Вградениот механизам за чистење на цевните изменувачи со тубулаторите се активира во текот на работата со што постојано обезбедува чиста површина без потреба на работна рака на корисникот.

  – Исфрлање на пепелот од ложиштето е во подвижна кутија

  – Котелот е опремен со повеќе нивоа на термичка заштита
 • Seller:Tehno Auto
 • Place of Origin:Bosnia and Herzegovina
 • company profile

  Tehno Auto

  • Company introduction:TECHNO AUTO LTD was formed in November 1990 with main activity import - export and wholesale and retail. Main activities and scope of operations of the company is: heating, cooling and air conditioning. TECHNO AUTO has its own office space and shop, and light cargo transport for delivering goods to suppliers. For all our products we have provided service and spare parts, and offer assistance in design and engineering of all types of installations in the field of heating, ventilation and air conditioning in cooperation with experienced and tested designers, proven through our long-term commitment. TECHNO AUTO is the exclusive representative of the following companies with production program in the field of heating, cooling, ventilation and air conditioning: ThermoFLUX from Bosna and Hercegovina, Topling from Bosna and Hercegovina, Pekpan from Turkey, Ecoflam from Italy Kostopoulos from Greece, Aliseo group from Italy (Eden, Mekar, Venco), Rhoss from Italy, K-Flex from Italy.
  • Contact Person Name:Продажба
  • Address:бул.Јане Сандански 9-А лок.16
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Telephone #:00 389 (0) 2 2463333
  • Year registered:1990
  • Geo Location:Show
  12%save
  Retail Price - VAT Included:248.100 MKD 218.328 MKD

  AUTOMATIC PELLET BOILER THERMOFLUX ...

  Retail Price - VAT Included:Ask for price

  Combined boiler Bisolid Saver C




  022463333

  shopping assistance