00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

AUTOMATIC PELLET BOILER THERMOFLUX ECOLOGIC


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:EcoLogic автоматски котел на пелет

  - Специјално ложиште со температурно отпорен шамот.
  - Автоматско чистење на цевните изменувачи и ложишето.
  - Потполно искористување на енергенсот со минимална емисија на гасови.
  - LCD екран во боја, чувствителен на допир.
  - Поврзување со интернет и целосна контрола на котелот.
  Достапен во јачини: 25kW, 35kW, 44kW
  Чистење на котелот по 1000 kg потрошени пелети.

  Чистење на котелот еднаш годишно.

  Котелот EcoLogic е котел од највисока класа во рангот на најсовремените и најмодерни котли на Европскиот пазар. Создаден е како резултат на соработката меѓу нашите професионалци со реномирани институти во Германија и Австрија.

  Котелот е опремен со еден од најсовремените регулатори со TFT екран во боја чувствителен на допир. Управувањето и контролата на самиот котел е многу едноставна.

  Регулаторот поддржува спојување со 3 циркулациони пумпи, мотор за мешачкиот вентил и акумулационен резервоар за топла вода. Прилагодлив на 10 различни начини на спојување на инсталации на централно греење.

  Зошто е најдобар?

  Ложиштето на котелот е обложено со специјален шамот кој овозможува висока температура на согорување а со самото тоа и висок степен на искористување на енергенсот. Котелот има систем за автоматско чистење на решетката во ложиштето и цевните изменувачи што овозможува потпала и беспрекорна работа на котелот. Чистење на кутијата за пепел е потребно по потрошени 1000kg пелети. Комплетно чистење на котелот е потребно да се изврши еднаш годишно.

  Можноста за поврзување со интернет како и управувањето на работата на котелот со помош на надворешен термостат му овозможуваат на корисникот висок комфор со минимална цена за греење.
  Дополнителна опрема:

  Како дополнителна опрема може да се нарача модул за спојување преку интернет кој е компатибилен со сите Android, IOS и Windows уреди. Корисникот може преку апликации да има потполна контрола над котелот (уклучување/исклучување, промена на јачина, температура и програма)
  Исто така модулот може да се поврзе со надворешен термостат, со чија помош регулаторот ја контролира работата на котелот и температурата на водата врз основа на надворешната температура.
  Дадената цена е за модел Ecologic 35kW. Можност за плаќање на 12 рати без камата!.
 • Availability:In Stock
 • Seller:Tehno Auto
 • Place of Origin:Bosnia and Herzegovina
 • company profile

  Tehno Auto

  • Company introduction:TECHNO AUTO LTD was formed in November 1990 with main activity import - export and wholesale and retail. Main activities and scope of operations of the company is: heating, cooling and air conditioning. TECHNO AUTO has its own office space and shop, and light cargo transport for delivering goods to suppliers. For all our products we have provided service and spare parts, and offer assistance in design and engineering of all types of installations in the field of heating, ventilation and air conditioning in cooperation with experienced and tested designers, proven through our long-term commitment. TECHNO AUTO is the exclusive representative of the following companies with production program in the field of heating, cooling, ventilation and air conditioning: ThermoFLUX from Bosna and Hercegovina, Topling from Bosna and Hercegovina, Pekpan from Turkey, Ecoflam from Italy Kostopoulos from Greece, Aliseo group from Italy (Eden, Mekar, Venco), Rhoss from Italy, K-Flex from Italy.
  • Contact Person Name:Продажба
  • Address:бул.Јане Сандански 9-А лок.16
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Telephone #:00 389 (0) 2 2463333
  • Year registered:1990
  • Geo Location:Show  022463333

  shopping assistance