00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

AquaSource Algae (Aphanizomenon flos-aquae)


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:Диворастечка кламатска АФА алга на АкваСорс е и комплетна протеинска храна за мозокот. Има благотворно дејство врз нервниот систем и на психата. Алгите го стимулираат комплексот епифиза-хипоталамус-хипофиза и ја развива десната хемисфера. Овие мозочни центри се дефинираат за интуиција, телепатија и холистичка перцепција. Сето тоа доведува до надминување на депресијата, подобрување на концентрацијата и ги поттикнува креативните можности. Обезбедува важни за организмот витамини, минерали, аминокиселини и ензими. Ја нарекуваат "еликсир за мозокот". Што содржи АФА? • Рекордер по протеинска содржина (60% - 70%). Во трите насоки количина, квалитет и асимилација е број 1; • Висока содржина на витамин B12 (20 пати повеќе од која и да е друга храна) Витамин B12 е витално важен за организмот при создавањето на крвта; • Најбогата со железо во органска форма што го прави многу добро да владее; • Исклучително богата со хлорофил, што доведува до прочистување и регенерирачки ефект; • Многу богата со витамини, минерали и аминокиселини; • Богата содржина на ко-фактори; Како влијае АФА на нашиот организам? • Го засилува имунолошкиот систем и го штити организмот од инфективни заболувања; • Го подобрува и го стимулира нервниот систем, работата на мозокот и психата на човекот; • Ја зголемува јасноста, концентрацијата и ги поттикнува креативните можности; • Помага за создавање на антитела во организмот на човекот; • Помага за целосен развој на мозокот, нервите, мускулите; • Помага при развојот на коските, забите, зглобовите; • Добар е за хормонска рамнотежа; • Помага за регенерирање на организмот; • Ги обезбедува потребните ензими за варењето и ја подобрува размената на материите; • Го чисти организмот од токсини, оксидантите -оксидација, зрачење; • Штити од појава на остеопороза; • Го одржува црниот дроб и помага во неговата работа;
 • Availability:Contact
 • Place of Origin:United Kingdom
 • Minimum Order Quantity:1
 • company profile

  Svetlana & Elizabeta

  • Company introduction:Светлана и Елизабета – независни советници и независни дистрибутери на производи за здравје и убавина преку активности во насока на превентивна и алтернативна медицина кои се базираат на природни методи на подобрување на здравјето. Активности за подобрување и одржување на здравјето и совети за здравје и убавина уште од 1998 година преку нашите производи. Совети за производи за здравје - додатоци на исхраната (суплементи) здрава храна и производи за одржување на здрава и млада кожа; на свежината, тонусот, влажноста, мекоста и убавината на вашата кожа со помош на природна козметика за убавина. Производите кои ние ги препорачуваме се на природна база, без конзерванси, адитиви и бои и без генетски модификации. Нашата палета на производи 100% природни, даваат добар ефект на органозмот. Овие производи може да ги користат здрави лица за превентивно дејство и лица со нарушувања во организмот. Нашата цел е да им помогнеме на луѓето да го подобрат и одржат на витално ниво своето здравје на ефикасен начин. Сторете нешто за себе и заблескајте на најздрав и најлесен можен начин со својата природна виталност и убавина.
  • Contact Person Name:Светлана и Елизабета - независни дистрибутери и независни претставници
  • Address:/
  • Post Code:/
  • City:Skopje , Macedonia
  • Cell Phone #:075 522 181; 075 753 057; 078 610 785
  • Telephone #:070 918 415, 070 918 448
  • Fax #:http://zdravje-ubavina.mysite.com/
  • Geo Location:Show  070918415070918448

  shopping assistance