00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

Wine CHATEAU KAMNIK, TEN BARRELS CABERNET SAUVIGNON 2007; 0.75l.


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:Premium dry red wine produced from 100% carefully selected Cabernet Sauvignon variety of grapes, from Skopje vine district. The wine has a dark ruby colour with discrete dark red hue. A genuine reserva wine with a recognizable, mature varietal and complex nose. It gives off red berries like black currant and blackberry, and dried plums in combination with lychee, vanilla, smoke and toasted aroma. This complex aroma is a result of 24 months of ageing in new french american 225 l., oak barrels. The taste is full-bodied, round and velvety, with fine silky tannins and long sweet aftertaste. Best served at 14 - 18’С; perfect combined with various types of meat and rich dishes.
 • Availability:Contact
 • Place of Origin:Macedonia
 • company profile

  Chateau Kamnik

  • Company introduction:Chateau Kamnik (Шато Камник)е мала винарија, автентично македонска, но организирана и опремена е со најсовремени технологии, истовремено задржувајќи го традиционалниот македонски дух и рецептури за создавање на вина и прилагодувајќи ги на денешниот префинет пазар на вино. Нашата филозофија е да се издигне нивото на македонската винска индустрија преку постојан ангажман и посветена потрага по соврженство. Камник е лоциран на надморска висина од 300 метри на јужната страна од падините на брдата, источно од Скопје. Благодариение на одличните климатски услови - планинските струи кои ја намалуваат температурата во лето, а ја затоплуваат земјата преку зима – и неповторливите карактеристики на на почвата Камник е референтна точка во регионот за произдовство на вина од светски ранг. Сорти кои се одгледуваат на Камник се: Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Carmenere Sangiovese, Aglianico, Nebbiolo, Primitivo, Montepulciano од црвените лози..., а од белите грозја Chardonnay, Sauvognon Blanc, Pinot Grigio, Gewurtztraminer, Muscat Petit Grains, Moscato Giallo... Останатите сорти во моментов се развиваат експериментално... Бербата се одвива во септември кога гроздовите се концентрирани и кога имаат одлична рамонотежа на шекери, киселини и останати супстанции кои се показатели на исклучително ниво на физиолочка зрелост на грозјето. При бербата грозјето се собира рачно и рачно се селектира, а процесот на ферментација се одвива во специјални иноксни и дрвени танкови, со посебен начин на обработка, кој дозволува зачувување на сите ароматични компоненти и сомотести танини. По завршување на сите неопходни етапи од процесот, вината се флашираат, а потоа зреат уште неколку месеци пред да бидат пуштени во промет. Chateau Kamnik произведува црвени, бели и розе вина. Најисцрпни информации за истите ке најдете на нашата интернет страна http://chateaukamnik.com/chateau_kamnik.html, како и на страна за продажба на вина www.wine.mk .
  • Contact Person Name:Анита
  • Address:Камник б.б.
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Telephone #:(02)2523523
  • Geo Location:Show
  Retail Price - VAT Included:1.380 MKD

  Wine CHATEAU KAMNIK CUVEE KAMNIK Wh ...
  022523523

  shopping assistance