00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

Wine CHATEAU KAMNIK CUVEE KAMNIK White 2011, 5 L. pack.


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:A dry white wine produced with blending of the carefully selected Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Gewurztraminer and Temjanika grape varieties from the Chateau Kamnik vineyards. The wine is crystal bright with intensive pale yellow – green color. The nose is young, fresh, with a typical muscat aroma, flowery- fruity bouquet and mineral notes. The taste is full, with a typical freshness which gives the wine harmony and vivacity. Serve it chilled at 9 – 11°C, with white meat, pasta and assorted cheese. Alcohol: 13.7 vol. % Bottled: November 2011.
 • Availability:Contact
 • Place of Origin:Macedonia
 • company profile

  Chateau Kamnik

  • Company introduction:Chateau Kamnik (Шато Камник)е мала винарија, автентично македонска, но организирана и опремена е со најсовремени технологии, истовремено задржувајќи го традиционалниот македонски дух и рецептури за создавање на вина и прилагодувајќи ги на денешниот префинет пазар на вино. Нашата филозофија е да се издигне нивото на македонската винска индустрија преку постојан ангажман и посветена потрага по соврженство. Камник е лоциран на надморска висина од 300 метри на јужната страна од падините на брдата, источно од Скопје. Благодариение на одличните климатски услови - планинските струи кои ја намалуваат температурата во лето, а ја затоплуваат земјата преку зима – и неповторливите карактеристики на на почвата Камник е референтна точка во регионот за произдовство на вина од светски ранг. Сорти кои се одгледуваат на Камник се: Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Carmenere Sangiovese, Aglianico, Nebbiolo, Primitivo, Montepulciano од црвените лози..., а од белите грозја Chardonnay, Sauvognon Blanc, Pinot Grigio, Gewurtztraminer, Muscat Petit Grains, Moscato Giallo... Останатите сорти во моментов се развиваат експериментално... Бербата се одвива во септември кога гроздовите се концентрирани и кога имаат одлична рамонотежа на шекери, киселини и останати супстанции кои се показатели на исклучително ниво на физиолочка зрелост на грозјето. При бербата грозјето се собира рачно и рачно се селектира, а процесот на ферментација се одвива во специјални иноксни и дрвени танкови, со посебен начин на обработка, кој дозволува зачувување на сите ароматични компоненти и сомотести танини. По завршување на сите неопходни етапи од процесот, вината се флашираат, а потоа зреат уште неколку месеци пред да бидат пуштени во промет. Chateau Kamnik произведува црвени, бели и розе вина. Најисцрпни информации за истите ке најдете на нашата интернет страна http://chateaukamnik.com/chateau_kamnik.html, како и на страна за продажба на вина www.wine.mk .
  • Contact Person Name:Анита
  • Address:Камник б.б.
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Telephone #:(02)2523523
  • Geo Location:Show
  Retail Price - VAT Included:1.380 MKD

  Wine CHATEAU KAMNIK RED CUVEE KAMNI ...
  022523523

  shopping assistance