00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

Wine CHATEAU KAMNIK RED CUVEE KAMNIK 2010, 5 L. pack.

Wine CHATEAU KAMNIK RED CUVEE KAMNIK 2010, 5 L. pack.

Цената е со вклучен ДДВ
1.380 MKD

 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:Премиум суво црвено вино, добиено од внимателно одбрани врвни италијански сорти грозје; Sangiovese, Montepulciano, Nebbiolo, Aglianico и Primitivo. Се одликува со рубин црвена боја со кристална бистрина. Аромата е комплексна, и потсетува на црвено зрнесто овошје, пред се на капина и црна рибизла, како и дискретни зачински ноти. Како резултат на одлежување во дабови буриња се чувствуваат примеси на мока и темно чоколадо. Вкусот е овошен и свеж, добро избалансиран, со дискретна танинска структура и долготрајна завршница. Сервирајте на трпеза богата со црвено месо, дивеч, скара, ... зачинета кујна. Се сервира на температура од 16 – 18°С.
 • Availability:Contact
 • Place of Origin:Macedonia
 • company profile

  Chateau Kamnik

  • Company introduction:Chateau Kamnik (Шато Камник)е мала винарија, автентично македонска, но организирана и опремена е со најсовремени технологии, истовремено задржувајќи го традиционалниот македонски дух и рецептури за создавање на вина и прилагодувајќи ги на денешниот префинет пазар на вино. Нашата филозофија е да се издигне нивото на македонската винска индустрија преку постојан ангажман и посветена потрага по соврженство. Камник е лоциран на надморска висина од 300 метри на јужната страна од падините на брдата, источно од Скопје. Благодариение на одличните климатски услови - планинските струи кои ја намалуваат температурата во лето, а ја затоплуваат земјата преку зима – и неповторливите карактеристики на на почвата Камник е референтна точка во регионот за произдовство на вина од светски ранг. Сорти кои се одгледуваат на Камник се: Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Carmenere Sangiovese, Aglianico, Nebbiolo, Primitivo, Montepulciano од црвените лози..., а од белите грозја Chardonnay, Sauvognon Blanc, Pinot Grigio, Gewurtztraminer, Muscat Petit Grains, Moscato Giallo... Останатите сорти во моментов се развиваат експериментално... Бербата се одвива во септември кога гроздовите се концентрирани и кога имаат одлична рамонотежа на шекери, киселини и останати супстанции кои се показатели на исклучително ниво на физиолочка зрелост на грозјето. При бербата грозјето се собира рачно и рачно се селектира, а процесот на ферментација се одвива во специјални иноксни и дрвени танкови, со посебен начин на обработка, кој дозволува зачувување на сите ароматични компоненти и сомотести танини. По завршување на сите неопходни етапи од процесот, вината се флашираат, а потоа зреат уште неколку месеци пред да бидат пуштени во промет. Chateau Kamnik произведува црвени, бели и розе вина. Најисцрпни информации за истите ке најдете на нашата интернет страна http://chateaukamnik.com/chateau_kamnik.html, како и на страна за продажба на вина www.wine.mk .
  • Contact Person Name:Анита
  • Address:Камник б.б.
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Telephone #:(02)2523523
  • Geo Location:Show
  Retail Price - VAT Included:1.380 MKD

  Wine CHATEAU KAMNIK CUVEE KAMNIK Wh ...
  022523523

  shopping assistance