00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

КАМИН ПЕЧКА НА ПЕЛЕТИ / KAMIN PECKA NA PELETI THERMOFLUX INTERIO 25kW

12%save

 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:ПРОВЕРЕТЕ ЗОШТО СМЕ БРОЈ 1 НА ПАЗАРОТ ЗА ПЕЛЕТИ И КОТЛИ И ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ!

  INTERIO 25(25 kW) Задоволство ни е да Ви ја претставиме најновата линија на печки на пелети INTERIO, потполно автоматски топловодни камини наменети за спојување со инсталации за централно греење.
  Напредната и модерна технологија со која се изработени им овозможува да имаат висок степен на искористување 94%,со што овозможуваат потполно и комотно загревање на просториите,а со максимална заштеда на енергенсот (пелетите.

  Камините се компактни, потполно опремени, со вградени: експанзионен сад, циркулациона пумпа и сигурносен вентил, а внатре во нив имаат и резервар за пелети со капацитет од 30 kg. Поголемиот дел од енергијата ја пренесува на водата за загревање на радијаторите,а еден мал дел оддава преку стаклото. Камините INTERIO со својата префинета изработка, функционалност и убавина ке ги освојат сите ваши сетила. Претставуваат извонреден спој на модерен, уникатен дизајн и максимална економичност, а воодушевуваат со својот квалитет, брзина на загревање на просторот и комфорот кој го создаваат. Ги карактеризира исклучително квалитетна изработка од сертифициран челик, а декорацијата ја надополнува рачно изработената италијанска керамика, додадена на горната плотна и страните на каминот, која на INTERIO му дава нота на вонвременска елеганција.
  Зависно Вашиот избор бојата на керамиката може да биде кармин црвена или мермерна беж боја. На предната страна имаат керамичко стакло отпорно на температури и над 750 °С. Пламенот кој се гледа преку стаклото создава прекрасна, многу пријатна атмосфера во Вашиот дом или работни простории, топлина која смирува и инспирира.
  Автоматиката која е инкорпорирана во каминот пружа удобност на потполно автоматско загревање на Вашиот дом со можност за многу детално и прецизно програмирање на палењето и гасењето со дневен и неделен тајмер (дури и до 4 пати дневно палење и 4 пати дневно гасење,при поврзување со собни термостати по постигнување на зададената (саканата) температура каминот ја гасне,ја сведува на минимум својата работа се до следниот регистриран пад на температурата од страна на термостатот,со ова каминот прави огромна заштеда на енергенсот(пелетите)сведувајќи ја на минимум нивната потрошувачката.

  Камините INTERIO се произведуваат во ранг 14kW/20kW/25kW.

  Камините се со првокласен квалитет, сертифицирани со TÜV THÜRINGEN Сертификат за квалитет на Техничкиот Универзитет во Виена, Австрија (Technische Universität Wien) a поседуваат и ISO 9001:2008 Сертификат, како и CE Сертификат.

  Печките INTERIO се многу лесни за одржување и користење. Имаат вграден пепелник во кој паѓа пепелта при согорување на пелетите.
  Пелетите се еколошко и енергетски најефикасно гориво, согорувањето на дрвените пелети е толку чисто, при што речиси и нема ослободување на гасови во околината, тие се СО2 неутрални.
  Пелетите имаат поголема калориска (топлинска) моќност отколку нафтата, природниот гас и дрвените цепаници. Количеството на формирана пепел од согорувањето на пелетите е минимално само 0,8-1% (8-10kg пепел на 1ton пелети).

  Можност за плаќање на 12 рати без камата!
 • Availability:In Stock
 • Seller:Tehno Auto
 • Place of Origin:Bosnia and Herzegovina
 • Warranty:5 years
 • Minimum Order Quantity:1
 • company profile

  Tehno Auto

  • Company introduction:TECHNO AUTO LTD was formed in November 1990 with main activity import - export and wholesale and retail. Main activities and scope of operations of the company is: heating, cooling and air conditioning. TECHNO AUTO has its own office space and shop, and light cargo transport for delivering goods to suppliers. For all our products we have provided service and spare parts, and offer assistance in design and engineering of all types of installations in the field of heating, ventilation and air conditioning in cooperation with experienced and tested designers, proven through our long-term commitment. TECHNO AUTO is the exclusive representative of the following companies with production program in the field of heating, cooling, ventilation and air conditioning: ThermoFLUX from Bosna and Hercegovina, Topling from Bosna and Hercegovina, Pekpan from Turkey, Ecoflam from Italy Kostopoulos from Greece, Aliseo group from Italy (Eden, Mekar, Venco), Rhoss from Italy, K-Flex from Italy.
  • Contact Person Name:Продажба
  • Address:бул.Јане Сандански 9-А лок.16
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Telephone #:00 389 (0) 2 2463333
  • Year registered:1990
  • Geo Location:Show
  12%save
  Retail Price - VAT Included:115.500 MKD 101.640 MKD

  КАМИН ПЕЧКА НА ПЕЛЕТИ ИНТЕРИО ( INT ...

  12%save
  Retail Price - VAT Included:182.500 MKD 160.600 MKD

  КАМИН ПЕЧКА НА ПЕЛЕТИ / KAMIN PECKA ...

  12%save
  Retail Price - VAT Included:141.704 MKD 124.700 MKD

  Pellet BOILER Pelling 25kw

  12%save
  Retail Price - VAT Included:174.602 MKD 153.650 MKD

  Pellet BOILER Pelling 25kw

  Retail Price - VAT Included:Ask for price

  Pellet BOILER Pelling 25kw
  022463333

  shopping assistance