00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

КАМИН ПЕЧКА НА ПЕЛЕТИ / KAMIN PECKA NA PELETI THERMOFLUX ELEGANCE 33 KW

12%save

 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:ПРОВЕРЕТЕ ЗОШТО СМЕ БРОЈ 1 НА ПАЗАРОТ ЗА ПЕЛЕТИ И КОТЛИ И ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ!

  Камините ELEGANCE се од најновата линија на Камини на пелети на реномираниот бренд THERMOFLUX кои што својата премиера ја доживеаа на 12ти Март 2019 на најголемиот светски Саем
  од областа на греење и климатизација ISH во Франкфурт, Германија.
  Камините се опремени со комплетна софистицирана автоматика, бренер со керамички греач, резервар за пелети од 30кг, ложиште со гусана чашка во која горат пелетите, цевни изменувачи,пепелник, експанзионен сад, циркулациона пумпа GRUNDFOS 25/6 тробрзинска, сигурносен
  вентил, термостатски сонди вклучително и сонда на одџакот (која не дозволува загуба на топлина
  низ оџакот), првокласен естетски изработен челик и керамичко високоотпорно стакло, се ова е вклучено во цената. Механизам за идеално согорување (VENTURA).Механизам за целосно самочистење.

  На Саемот ISH во Франкфурт оваа година 2019, исто како и во 2015та, THERMOFLUX во конкуренција со Европски и Светски Брендови, доби награда, освои прво (1) место за дизајн и
  иновативност, што е огромен успех.

  Горната и страничната оплата на каминот се изработени од естетски челични профили, поминати низ
  специјална машина која што на површината и дава префинетост со посебен сјај и нежност.
  Челикот од кој што се изработуваат Камините ELEGANCE е оставен во неговата оригинална црна боја,а како финишна нота, челикот е прекриен со специјална заштитна фарба во црна боја која што дополнително ја истакнува бојата на челикот.

  Врвната изработка на вратите на Каминот ELEGANCE дополнително допринесува за неговата уникатност и елеганција.
  Каминот поседува две целосно стаклени врати. Првата врата е со помали димензии и непосредно го затвара огненото ложиште, додека надворешната врата е со поголеми димензии и во целост ги прати контурите на предната страна на каминот.

  Ракувањето со камините е потполно автоматско, според параметрите кои ке ги зададете автоматски
  палат и гасат.

  THERMOFLUX котлите и камините на пелети се единствени на пазарот по својата огромна СЕРТИФИЦИРАНА ефикасност и практичност.Ефикасноста изнесува високи И до 96%, со што Ви
  прават огромна заштеда на енергенсот (пелетите).

  Камините се еколошки, CO2 неутрални, не испуштаат речиси никаков чад низ оџакот.

  Камините ELEGANCE се произведуваат во ранг 20kW/25kW/33kW.
 • Availability:In Stock
 • Seller:Tehno Auto
 • Place of Origin:Bosnia and Herzegovina
 • Warranty:5 years
 • Minimum Order Quantity:1
 • company profile

  Tehno Auto

  • Company introduction:TECHNO AUTO LTD was formed in November 1990 with main activity import - export and wholesale and retail. Main activities and scope of operations of the company is: heating, cooling and air conditioning. TECHNO AUTO has its own office space and shop, and light cargo transport for delivering goods to suppliers. For all our products we have provided service and spare parts, and offer assistance in design and engineering of all types of installations in the field of heating, ventilation and air conditioning in cooperation with experienced and tested designers, proven through our long-term commitment. TECHNO AUTO is the exclusive representative of the following companies with production program in the field of heating, cooling, ventilation and air conditioning: ThermoFLUX from Bosna and Hercegovina, Topling from Bosna and Hercegovina, Pekpan from Turkey, Ecoflam from Italy Kostopoulos from Greece, Aliseo group from Italy (Eden, Mekar, Venco), Rhoss from Italy, K-Flex from Italy.
  • Contact Person Name:Продажба
  • Address:бул.Јане Сандански 9-А лок.16
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Telephone #:00 389 (0) 2 2463333
  • Year registered:1990
  • Geo Location:Show  022463333

  shopping assistance