00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

Резервоари од армиран полиестер


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:Резервоари од армиран полиестер

  Армираниот полиестер е композитен материјал за изработка на резервоари.Внатрешната страна кај резервоарите е глатка така што не доаѓа до прилепување на кристали и нечистотии со што се овозможува лесно одржување на складираната течност. Полиестерските смоли се многу отпорни на органски и неоргански киселини, бази, соли и органски растворувачи. Армираниот полиестер се одликува со постојан квалитет во температурен интервал од 40 С до +120 С и мала специфична тежина (1600-1800 кг/м3) со што се погодни за ракување и преместување. Природната боја на армираниот полиестер односно неговата прозирност овозможува визуелна контрола на разни течности без нивопоказател. Изработуваме резервоари за секаков тип на намена и тоа: Резервоари за складирање на нафта, вода, млеко, вино и др. Сепаратори, Маслофаќачи за млечни индустрии, пречистителни станици за третман на отпадна вода од фекална канализација. Во нашиот производен програм освен наведените димензии и форми на резервоари можат да се изработат и други резервоари со волумени и пречници по барања на
  купувачите. За секој од нашите производи поседуваме потребен сертификат.
 • Availability:Contact
 • company profile

  2001 Оскарпласт

  • Company introduction:Oскарпласт е една од водечките компании за производство на производи од армиран полиестер. Нашите производи ги пласираме на пазарот во Македонија, Косово и Албанија. Во производниот програм на Оскарпласт се вбројуваат многу производи и тоа: • Изработка на базени од армиран полиестер • Пречистителни станици за третман на отпадни води • Маслофаќачи • Сепаратори • Резервоари за вода и нафта • Комплет урбана опрема-детски игралишта • Чамци, глисери, јахти • Многу други производи и можност за нарачка по барање на купувачите Компанијата е основана во 1990 год. и е 100% приватна сопственост. Лоцирана е во индустриската зона во Струга со вкупна површина од 2500 m2, од кои на 1000 m2 се простира производната хала, администрација и магацини. Фирмата брои 12 вработени кои се одликуваат со квалификации за конкретната област како и со висок степен на професионализам. Од 1990 год. па се до денес, фирмата има воведено квалитетен систем на производство и монтажа на производи од армиран полиестер. Ние како фирма го водиме секој проект од идеја до реализација и тоа гледано од секој аспект на проектот кое вклучува планирање, производство, инженеринг и монтажа. Од секогаш сакаме да градиме добри односи со нашите клиенти. Нашиот начин на искажување благодарност на купувачите е континуираното обезбедување на најквалитетни производи и услуги. Нашата компанија ги поседува сертификатот за квалитет ISO9000:2008 и сертификатот за животна средина ISO14001. Ве покануваме да ја посетите нашата компанија за да имаме можност да дискутираме како можеме да ви помогнеме кон понатамошната реализација на вашите барања и потреби.
  • Contact Person Name:Марина Хаџиевска
  • Address:Индустриска б.б.
  • City:Struga , Macedonia
  • Cell Phone #:070 212813
  • Telephone #:046 700947
  • Fax #:046 700947
  • Geo Location:Show  046700947

  shopping assistance