00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

Молив

Молив

Цената е со вклучен ДДВ
40 MKD

 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:Вашиот импакт со купување на ЛИЦЕВЛИЦЕ СЕНС производите:
  - станувате активен чинител во развојот на социјалната економија во земјава
  - ги поддржувате инклузивните програми наменети за продавачите на „Лице в лице“ и за други ранливи сограѓани
  - практикувате одржливи решенија: домашни производи од 100% рециклирана хартија
  - се вклучувате во движење за одговорна иднина

  Дизајн: Зоран Инадески
  Сет: Голем и мал нотес, 2 молива, 2 букмаркера,
  (спакувано во картонска кутија)

  Производите од сетот можат да се порачаат и одделно.

  Голем нотес: „Прегратка“
  Мал нотес: „Раскажи ми приказна“
 • Availability:Contact
 • company profile

  Лице в лице

  • Company introduction:„Лице в лице“ е улично списание за одржлив развој, единствено во земјава. Излегува од септември 2012 година, и е меѓу пионерските социјални претпријатија во земјава. Продавачи на списанието се претставници од најранливите групи во општеството, кои се обучуваат за продажба од страна на тим на платформата „Лице в лице“. Половина од сумата на списанието (кое чини 100 денари) е директно за продавачот, а останатата половина се гради систем за нивна поддршка (за печатење и за активности кои го подобруваат животот на ранливите групи кои се вклучени во продажбата). Промовирајќи го моделот на социјално претприемаштво, списанието врши двојна улога – ги засилува ранливите категории граѓани, но, и ја подигнува јавната свест за прашања што нѐ засегаат сите нас – одржлив развој, социјална економија, социјална вклученост, социјална политика, демаргинализација на групи и на поединци, образование, еколошка свест, културен развој, активизам во уметноста и во културата, општествена одговорност, волонтерство, кои се и дел од темите што се во фокусот на интерес на списанието. Списанието излегува еднаш на два месеци, на 64 страници во боја. Содржината на магазинот, во најголем дел, ја создава тим на волонтери, како и поддржувачи на мисијата на списанието. „Лице в лице“ е член и на Меѓународната мрежа на уличен печат (ИНСП) со седиште во Глазгов.
  • Contact Person Name:Лице в лице
  • Address:Орце Николов 93/5
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Telephone #:02 2466444
  • Geo Location:Show
  Retail Price - VAT Included:320 MKD

  Голем нотес: „Прегратка“

  Retail Price - VAT Included:30 MKD

  Букмарк

  Retail Price - VAT Included:30 MKD

  Букмарк

  4%save
  Retail Price - VAT Included:950 MKD 910 MKD

  Едиција: родителство
  022466444

  shopping assistance