00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

Testing of hearing and tympanometry


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:При лесна или потешка наглувост, во специјална кабина се врши мерење на слухот со пуштање на одредени тонови со различна фреквенција. Специјалниот апарат со кој се врши ова тестирање е аудиометар (процесот стручно се нарекува тонална лиминарна аудиометрија). Ова испитување се врши кај деца над 4 годишна возраст кои можат да соработуваат и кај возрасни. Со специјален апарат тимпанометар, на дигитален начин се детектираат промените на средното уво. Во практиката многу родители се преплашени поради недослушување на нивните деца и секогаш го поставуваат прашањето дали нивното дете е наглуво или не. Со тимпанограмот се откриваат точните промени изразени во три типови на крива кои ги чита лекарот за уво, нос и грло. Причините за наглувост може да бидат зголемен трет крајник што е најчест случај кај децата, намалена проодност на Евстахијевата туба или секрет во средното уво. Овие промени ги открива тимпанометријата, а методата се применува и кај возрасни, кои се жалат на затнато уво.
 • Availability:Contact
 • Seller:D-r Meri
 • company profile

  D-r Meri

  • Company introduction:Dr. Mary - specialist for ear, nose and throat.
  • Contact Person Name:Мери
  • Address:бул.8-ми Септември 2/2
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Cell Phone #:070/910332
  • Telephone #:022032379
  • Geo Location:Show  022032379

  shopping assistance