00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

ABP-monitoring

ABP-monitoring

Interested for the price?

 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:24-ЧАСОВЕН АБП-МОНИТОРИНГ 24-часовен AБП - мониторинг е дијагностичка метода за континуирано мерење на крвниот притисок. Преку оваа метода добиваме податоци за циркадијалниот ритам, односно какви се варијациите на крвниот притисок во текот на 24-часа. Најкорисна метода за одредување на моментот кога треба да се отпочне со земање на лекови за регулирање на крвниот притисок, во кое време треба да се зема лекот, дали наутро или навечер, или ако е двократно, дали вечерната доза треба да биде помала или поголема од утриската. Не помалку важна е примената на АБП-мониторингот за следење на ефектот на дадената терапија т.е дали пациентот е адекватно покриен со терапија. Апаратот за АБП- мониторинг е лесен за носење. Се пос тавува манжета на левата надлактица, и се поврзува на апаратот, во кој има програм за автоматско мерење на крвниот притисок, и тоа во тек на денот на секои 30минути, а од 22:00 до 06:00 на еден час. Притоа пациентот не треба да прави ништо, само да ја испружи раката, за мерењата да бидат прецизни. Важно е да се напомене дека 24-часовното следење на крвниот притисок не бара никакви ограничувања на секојдневните активности.
 • company profile

  Vasileva Kardio

  • Company introduction:Specialized institution of internal medicine with cardiology "Vasileva Cardio" is a new facility located just opposite the Danish embassy.
  • Contact Person Name:Андоновска Белинда
  • Address:Васил Ѓоргов 34-1/1
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Cell Phone #:071 37 0031
  • Telephone #:023080666
  • Year registered:2008
  • Total employees:5
  • Geo Location:Show  023080666

  shopping assistance