00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

ЕЛИКСИР ЗА ПЛОДНОСТ


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:ЕЛИКСИР ЗА ПЛОДНОСТ
  ПРИРОДЕН БИОСТИМУЛАТОР,АНТИБИОТИК,АНТИОКСИДАНТ и АФРОДИЗИЈАК
  Ја зголемува плодноста кај мажите и жените ,го регулира лачењето на половите хормони,ја јакне потенцијата,дава бодрост енергија и сила.Состав: пчелин мед 1 кг,/ПЕРГА /Ферментиран полен 100 грама ,матичен млеч 10 грама, прополис 20 грама.Начин на употреба :Се зема со дрвена или пластична лажичка 2-3 лажички дневно 10-15 минути пред јадење.
  Матичниот млеч (кралско желе )делува биостимулативно, го зајакнува имунитетот, поволно делува на бронхијалната астма, болести на џигерот, зараснување на фрактурите на коските и на кожните заболувања.
  Матичниот млеч содржи витамини од Б група, посебно висока концентрација на витамини Б5 и Б6, витамини А, Ц, Д и Е, различни минерали, ензими, 18 видови на аминокиселини и многу корисни материи кои го спречуваат развојот и размножувањето на бактерии и вируси.
  Матичниот млеч е извонредно хранлив, богат е со различни витамини, белковини и аминокиселини. Идеален е како додаток во исхраната. Матичниот млеч го произведуваат пчелите издвојувајќи ги вредните состојки од нивните жлезди кои се наменети за исхрана на матицата. Ова концентрирана хранлива материја му овозможува на матицата да живее подолго од 5 години, а животниот век на пчелите е само 2 до 4 месеци. Благодарение на ова концентрирана храна во време на положување на јајцата, матицата е во состојба да положи (и тоа само за 24 часа) помеѓу 2000 и 3000 јајца. При тоа треба да се истакне дека вкупната тежина на јајцата е еднаква на телесната тежина на матицата.
  Матичниот млеч содржи витамини од Б групата, посебно висока концентрација на витаминот Б5 (пантотенска киселина) и витаминот Б6. Единствен е природен извор на ацетилколин во чист облик, состојка која е одговорна за пренесување на нервните пораки, развој на мозокот и помнењето. Во неа се наоѓаат различни минерали, витамини А, Ц, Д и Е, ензими, 18 видови на аминокиселини, како и други материи кои го спречуваат развојот и размножувањето на бактериите и вирусите. Најзначајна аминокиселина која се наоѓа во матичниот млеч е желатин која влегува во состав на колаген, материја која е сведок на стареењето на организмот. Сите состојки во млечот се наоѓаат во таква мерка и количество да сочинуваат драгоцен биостимулатор на организмот. Матичниот млеч изразено го зајакнуваат имунитетот, поволно делува на бронхијалната астма, заболувања на џигерот, зараснување на фрактурите на коските и кожните заболувања.
  Во најстарите пишани споменици кои настанаа пред 3000-5000 години се спомнува големата улога на матичниот млеч и неговите биолошки и нутритивни вредности. Илјада годишно искуство во употребата на млечот потврдува дека е тој супстанца на граница помеѓу храна и лек. Тоа утврдиле старогрчките доктори.

  Лековити својства
  Со многубројни лабораториски и клинички испитувања докажано е, а и потврдено е на научните собири во целиот свет, дека матичниот млеч делотворно и лековито делува на човековиот организам. Истражувањата покажаа дека матичниот млеч успешно делува кај крвниот систем, желудникот, цревниот тракт, кај бронхитис, туберкулоза и бруцелоза, воспаление на зглобовите итн. Исто така матичниот млеч е своевиден регулатор на крвниот притисок.
  Успешно се препорачува и во намалувањето на килограмите затоа што нормализира разменување на материите и го поттикнува мокрењето. Ја зголемува отпорноста на организмот од инфекции, стимулира создавање на крвните зрнца, ја регулира функцијата на жлездите со внатрешно лачење. Помага кај артериосклероза и воспаление на крвните жили на срцето.
  Докажано е дека матичниот млеч предизвикува чувство на задоволство, прилив на енергија, отстранува малаксалост и го подобрува апетитот. Се зголемува имунолошкото реагирање на организмот и се поттикнува заштитната функција на фагоцитите. Бидејќи активните компоненти на матичниот млеч припаѓаат во категорија на хормони и се припишува лековито својство во лекувањето на невро психози затоа што има биолошко влијание на функцијата на надубрежната жлезди. Матичниот млеч го поттикнува растот на новороденчето и им помагаат на жените во бременоста и во климаксот.
  Здравствените влијанија на матичниот млеч
  • ги подмладува клетките, надоместувајќи ги материите кои им недостигаат.
  • го зголемуваат тонусот и отпорноста на кожата
  • ја смирува вознемиреноста и лошото расположение
  • забрзува зараснување на коските
  • со анаболичко влијание доведува до развивањето на ткивото
  • забрзува зацелување на раните, воспалени чиреви, ја намалува болката
  • го зголемува бројот на црвените крвни зрнца и имунолошките клетки
  • може да има извесно антиканцерогено влијание
  • делува хепатопротективно

  Пергата или " пчелиниот леб за разлика од полен-от , Перга та е " обработена" со ензимите на пчелата и се меша со мед. Ова ја подобрува нејзината апсорпција и искористување во организмот било кај пчелите или луѓето ако се користи во исхраната . Производот ги има следниве својства : • антиинфламаторно, антимикробно, антивирусно, антифунгално дејство • позитивно влијае на цревната флора, го подобрува варењето и искористувањето на хранливите материи ; • ја подобрува размената на материите и го поддржува регулирањето на телесната тежина; • подобрување на општата состојба и способност за работа; • ја регулира и нормализира функцијата на црниот дроб ; • го подобрува кардиоваскуларниот систем; • го подобрува работењето на вегетативниот нервен систем; • го стимулира системот за создавање на крв и ја подобрува крвната слика ; • ја подобрува циркулацијата, особено во крвните садови на мозокот ; • ја подобрува резистеноста ( отпорноста ) на организмот кон сите видови оптеретувања ; • го стимулира растот и регенерацијата на сите видови ткива во организмот; • го помага исфрлувањето на токсините и слободните радикали на сите штетни производи предизвикани со функционирањето на организмот, ја зајакнува отпорноста на организмот кон сите видови на зрачења (вклучувајќи ја и радиоактивноста ) ; • нормализација на простатата, го стимулира лачењето на жолчката, нормализирање на функцијата на панкреасот ; • има благ диуретски ефект; • го подобрува видот и меморијата ; • го забавува растот на туморите; • ги забавува ( успорува ) биолошките процеси на стареење клетките . Teрапевтски индикации : • детоксификација ; • белодробна туберкулоза ( во склоп на комплексната програма за лекување ); • како средство за профилакса на атеросклероза и кардиоваскуларни заболувања ( мозочен удар, инфаркт, ангина пекторис, итн.) • помага за правилната исхрана на срцевиот мускул ( кај пореметен ритам на срцето, миокардитис, кај миокардна дистрофија ); • шеќерна болест ( дијабетес ); • псоријаза, дерматитис, neurodermatitis - невродерматитис , егзема, херпес; • Хроничен замор, малаксаност, растројство на сонот, физичко и психичко преоптоварување, стрес, мигрена, спазам на крвните садови, нервите; • рехабилитација по хируршки интервенции, после тешки прележани болести, скршеници на коски, трауми на черепот и мозокот ; • Хроничен хепатит ; • хронична бубрежна болест, рак на простатата, воспаление на семените ќеси ( vesiculitis ) • јакнење на одбрамбените сили на организмот,особено во еколошки загадените региони ( при радиоактивност и сл.) • заштита на организмот во времето на примање радио и хемо терапија ; • средство за нормализирање на функциите на организмот кај мажите и жените во однос на сексуалната сфера; • третманот на гинеколошките болести, неплодност, климакс ; • третман на еректилна дисфункција (импотенција) и неплодност кај мажите; • помага во третманот на зависност од алкохол и токсични зависности ; • помага кај децата во раст и формирање на коските и забите; • како средство за општо зајакнување на телото кај бремени жени, доилки, возрасните лица, децата и спортистите. Во Македонија производи кој се богати со ПЕРГА се ЕЛИКСИР ЗА ПЛОДНОСТ, БРОНХИАПИПОЛРОЈАЛ,АПИПОЛ ,НИКИВИТА.
 • Availability:In Stock
 • company profile

  Апихербал Дабески

  • Company introduction:100% природни производи и првокласни пчелни матици Произвoди: Мед, матичен млеч, полен, перга, прополис, бронхиапиполројал, бронховита, никивита, еликсир за плодност, апипол, лековити билни капки, лековити препарати, еликсири, козметика, лековити билки, апитерапија и фитотерапија, пчелни матици и роеви.. Одгледувањето на пчелни семејства преставува наша семејна традиција повеќе од 90 години. Во 1985 година во координација со Перо Дабески, научен соработник од Р.Австрија е формиран најсовремениот Репро - центар за производство и селекција на македонската медоносна пчела произведени по најсовремена европска технологија.Нашето професионално пчеларство располага со преку 700 пчелни семејства во Гостиварско - влајничкиот регион и подножјето на Шар планина. Нашето професионално пчеларство во својот асортиман има голем број на природни препарати на база од пчелини производи за кој се знае дека благотворно делуваат на здравјето на луѓето. Покрај пчелните производи кој се користат со векови (пчелиниот мед, матичниот млеч, прополисот, поленот и прополисот) нашата компанија Апихербал Пчеларство ДАБЕСКИ Гостивар во своите производи ги користи и другите состојки од пчелите кој се помалку познати на овие простори (пчелиниот леб -ферментиран полен ПЕРГА, пчелиниот отров.) Производите на компанијата кој се користат за подобрување на здравјето или како козметичка палета на производи, освен пчелините производи содржат производи кој содржат и низ лековити билки кој се традиционално познати и потврдени кај народот.
  • Contact Person Name:Перо Дабески
  • Address:Трајко Јованоски 11
  • Post Code:1230
  • Telephone #:070 561835  070561835

  shopping assistance