00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

Премиум Чај МАЈЧИНА ДУШИЦА


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:Чајот мајчина душицa го сочинува исушените гранчиња, набрани за време на цветањето на билката. Содржи етерично масло, танини, горчливи материи и други компоненти кои поволно делуваат на организмот. Чајот од мајчина душичка се препорачува секојдневно, за заштита на организмот, посебно во периодот на епидемии затоа што мајчината душичка има својство да го сопре развојот на многу патогени микроби, а некои и ги уништува. Во случај ако чајот се користи како третман за лечење на некои болести, на 2 дл. зовриена вода се ставаат две кесички од чајот.Чајот се прелива, поклопува и се пие после пола саат. Се засладува со мед и се пијат по 4 шолји дневно. Мајчината душичка се користи и за инхалација затоа што успешно го разградува секретот на бронхиите. Во народната медицина покрај набројаните својства, се користи и за третман кај болести на органите за варење и против цревни паразити (најмногу кај децки глисти).
 • Category:Tea
 • Availability:In Stock
 • Place of Origin:Macedonia
 • company profile

  Ino Spektar

  • Company introduction:PROIZVODSTVO NA BEZALHOHOLNI PROIZVODI,SIRUPI,CAEVI,INSTANT CAEVI
  • Contact Person Name:Гоце
  • Address:Bigla bb ,Velmej, Ohrid
  • Post Code:6000
  • City:Ohrid , Macedonia
  • Telephone #:+38946209888
  • Year registered:1990
  • Geo Location:Show  046209888

  shopping assistance