00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

Wine CHATEAU KAMNIK MERLOT SINGLE VINEYARD RESERVA 2007; 0.75l.


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:Dark ruby red. Rich blackberry and cherry aromas with black pepper and tobacco, and a subtle underlay of oak. Youthful dark fruit aromas with hints of chocolate, pepper and toasted oak. Rich and full of generous berry flavors accompanied by velvety smooth tannins.
 • Availability:Contact
 • Place of Origin:Macedonia
 • company profile

  Chateau Kamnik

  • Company introduction:Chateau Kamnik (Шато Камник)е мала винарија, автентично македонска, но организирана и опремена е со најсовремени технологии, истовремено задржувајќи го традиционалниот македонски дух и рецептури за создавање на вина и прилагодувајќи ги на денешниот префинет пазар на вино. Нашата филозофија е да се издигне нивото на македонската винска индустрија преку постојан ангажман и посветена потрага по соврженство. Камник е лоциран на надморска висина од 300 метри на јужната страна од падините на брдата, источно од Скопје. Благодариение на одличните климатски услови - планинските струи кои ја намалуваат температурата во лето, а ја затоплуваат земјата преку зима – и неповторливите карактеристики на на почвата Камник е референтна точка во регионот за произдовство на вина од светски ранг. Сорти кои се одгледуваат на Камник се: Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Carmenere Sangiovese, Aglianico, Nebbiolo, Primitivo, Montepulciano од црвените лози..., а од белите грозја Chardonnay, Sauvognon Blanc, Pinot Grigio, Gewurtztraminer, Muscat Petit Grains, Moscato Giallo... Останатите сорти во моментов се развиваат експериментално... Бербата се одвива во септември кога гроздовите се концентрирани и кога имаат одлична рамонотежа на шекери, киселини и останати супстанции кои се показатели на исклучително ниво на физиолочка зрелост на грозјето. При бербата грозјето се собира рачно и рачно се селектира, а процесот на ферментација се одвива во специјални иноксни и дрвени танкови, со посебен начин на обработка, кој дозволува зачувување на сите ароматични компоненти и сомотести танини. По завршување на сите неопходни етапи од процесот, вината се флашираат, а потоа зреат уште неколку месеци пред да бидат пуштени во промет. Chateau Kamnik произведува црвени, бели и розе вина. Најисцрпни информации за истите ке најдете на нашата интернет страна http://chateaukamnik.com/chateau_kamnik.html, како и на страна за продажба на вина www.wine.mk .
  • Contact Person Name:Анита
  • Address:Камник б.б.
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Telephone #:(02)2523523
  • Geo Location:Show  022523523

  shopping assistance