00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

Termo IZOL


 • product description
 • user ratings
 • company profile
product description
 • Product Description:Термо изолациона плоча наменета за камини, фурни, котли и секаде каде што е потребна врвна термо изолација a воедно и цврстина. Запамтете: камин кој е изработен од огноотпорен гипс картон со текот на времето ќе почне да се распаѓа! Огноотпорниот гипс картон воопшто не е применлив на камините бидејќи е обложен со хартија а гипсот како материјал не може да поднесе температури какви што се во каминот!

  Извонредно добра термичка изолација
  λ при 200 °C: <0,1 W/mK
  λ при 500 °C: <0,2 <0,2%
  Не гори, класа А1 (според DIN 4102-A1) – највисока класификација за незапаливи материјали
  Термичка отпорност: 700 °C
  Густина: (±10%) 250 kg/m3 (една плоча цца 4кг)
  Голема цврстина поради што се користи и како конструктивен материјал DIN EN 1094-5: >1,4 MPa
  Лесно се обработува (сечењето е со пила за дрво)
  Боја: Сива
  Стандарни големини: 1000 х 625 mm со дебелини 30 mm или 40 mm
  Изработени се од 100% природни материјали и не претставуваат никаква закана по здравјето на човекот, 100% може да се рециклира и никакви штетни материи не се ослободуваат при производство на овој производ со што е еден од „нај зелените“ производи до сега произведени во индустријата.
 • Availability:Online
 • Place of Origin:Germany
 • Warranty:Lifelong
 • Minimum Order Quantity:1
 • оцени од корисници
  company profile

  Agens + Kamini

  • Company introduction:Agens + is a leading company in the region for sales, design and construction of fireplaces and chimneys. Thanks to the closely specialized field in which we work, we managed to achieve high success in terms of design and quality. We invite you to see our content with the hope that you will have a beautiful fireplace that will enchant with its unique appearance and exceptional practicality and efficiency.
  • Contact Person Name:Андреја Додов
  • Address:Владимир Комаров 1-а/4
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Cell Phone #:+38971332265
  • Telephone #:00 389 (0) 2 2467924
  • Fax #:00 389 (0) 2 2467924
  • Year registered:1999
  • Total employees:6
  • Anual sales:12000000
  • Export percentage:5
  • Geo Location:Show
  follow this companycontact sellerall products
  Rating:
  5.0 of 5.0 (2 ratings total)

  Retail Price - VAT Included:1.236 MKD

  Termo IZOL
  070/287-777

  shopping assistance